“ULU ÇINARLARA VEFA” PROJESİ KAPSAMINDA HAFIZ SABRİ İMAM ZİYARET EDİLDİ

10-03-2023

“ULU ÇINARLARA VEFA” PROJESİ KAPSAMINDA HAFIZ SABRİ İMAM ZİYARET EDİLDİ

Müftümüz Mustafa Trampa ve beraberindeki heyet, 4 Mart 2023 Pazar günü ‘‘Ulu Çınarlara Vefa’’ Projesi kapsamında 1944 Volkanova köyü doğumlu Çınar Camii eski İmamı Hafız Sabri İmam’ı ikamet ettiği Mısvaklı köyünde evinde ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Müftümüz Sabri Hoca’ya Müftülüğümüzün yayınladığı iki ciltlik “İSKEÇE CAMİ VE MESCİTLERİ” kitabını hediye etti. Hocamız bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.

Hafız Sabri hocamız, Müftü Efendi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, İskeçe’nin muhtelif yerlerinde yaptığı görevleri ve geçirdiği zorlu hayatı hakkında kısa kısa bilgiler verdi.

Hocamızın anlattığı 1966 yılında Kozluca köyündeki öğretmenlik ve imamlık görevi hakkında altı ay gibi kısa süren maceralı dönemini kayda değer bulduk. Kozluca İlkokul’unda ilk defa Türkçe’yi yeni harflerle kendisi başlatmış, bundan dolayı cunta dönemi de olduğu için soruşturmalara tabi tutulmuş, tehditler almış ve kısa sürede buradaki görevine son verilmiştir.

Sabri hocamız; Gökçeler, Dinkler ve Gencerli köylerimizde Ramazan aylarında imamlık vazifesinde bulunmuş, akabinde şimdi metrük olan Balabanlı köyüne yakın olan Çimenli köyünde de hocalık yapmıştır. Buradaki görevinden sonra, 1983 ile 1990 yılları arasında İskeçe Müftülüğü tarafından kendisine İskeçe Sünne Camii İmam - Hatiplik ve Kur’an Kursu vazifesi verilmiştir. Görülen lüzum üzerine 1990 yılında İskeçe Merkez Çınar Camii İmam-Hatiplik ve Kur’an Kursu vazifesine getirilmiş ve emekli olduğu 2012 yılına kadar görevini burada yürütmüş ve bihakkin tamamlamıştır.

Hafız Sabri İmam hocamız, İskeçe Bölgesi’nin birçok köyünde 40 yılı aşkın hizmetinden sonra, 2012 yılı itibarı ile son görev yaptığı İskeçe Çınar (Aşağı Mahalle) Camii’nden emekliye ayrılıp Mısvaklı köyünde geniş bahçeli evinde huzurlu bir şekilde hayatını sürdürmektedir.