MÜFTÜMÜZ ZLATOGRAT (DARIDERE)’DE

28-02-2011

MÜFTÜMÜZ ZLATOGRAT (DARIDERE)’DE

27 Şubat 2011 Pazar günü Bulgaristan’nın Smolen Bölgesi Zlatograt (Darıdere) kasabasında yapımı tamamlanan 37 metrelik minarenin kılıf ve aleminin konulması vesilesiyle bir tören düzenlendi. Törene bölge halkının yanı sıra İskeçe’den özellikle Şahin ve Ilıca’dan çok sayıda Müslüman Türk kardeşlerimiz de katıldı. Bu törende Smolen Müftüsü Necmi Dabuf ve onur konuğu olarak İskeçe Müftüsü Ahmet Mete de yer aldı.

Minarenin alemi tekbirler çekilerek yerine konduktan sonra, törene katılanlara yemek ikram edildi.

Caminin kaba inşaatı bitmesine rağmen daha bir çok eksiklikler yer almakatadır. Bunlar arasında sıva, minber, kürsü, kapı, çatı, halı ve çevre düzenlemesi yer almakatadır. Caminin bir an önce tamamlanması için yardıma ihtiyaç vardır. Bu konuda yardım etmek isteyen, İskeçe Müftülüğüne başvurabilir.