ÇOCUK VE GENÇLİK İFTARLARININ BEŞİNCİSİ ÇINAR CAMİİ’NDE BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

08-04-2023

ÇOCUK VE GENÇLİK İFTARLARININ BEŞİNCİSİ  ÇINAR CAMİİ’NDE BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

İskeçe Müftülüğümüz, Ramazan ayı nedeniyle İskeçe Merkez, Balkan, Yaka ve Ova genelinde “Çocuk ve Gençlik İftarları” düzenliyor. Genç ve çocuklara yönelik iftarların beşincisi 8 Nisan Cumartesi İskeçe Merkez Çınar Camii’nin bahçesinde düzenlendi. Çınar Camii’nin bahçesinde yapılan iftara Çınar Camii Kur’an Kursu öğrencileri ve Genç Müftülük İskeçe kız ve erkek ekipleri başta olmak üzere; İskeçe Amine Hatun, Ahriyan Camii, Sünne Camii, Karşı Mahalle Camii, Muhacir Camii, Hürriyet Camii, Gazhane Camii ve Kireççiler Camii Kur’an Kursu öğrencileri katılarak birlik ve bereberlik içerisinde iftar etmenin mutluluğunu yaşadılar. Akabinde, hep birlikte Rabbimize yönelerek akşam namazını eda ettiler.

İskeçe Çınar Camii gençlik iftarı programına T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’ı temsilen Muavin Konsolos Barış Çulha’nın yanı sıra İskeçe Müftümüz Mustafa Trampa, Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu İskeçe Müftülüğü din görevlileri, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık temsilcileri, Gençlik iftarlarına katkı sağlayan Şahinli iş insanları, kıymetli eşleri ve misafir hocalar Emirgan Hamid-i Evvel Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik ile Büyük Çamlıca Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Alphayta iştirak etti.

İskeçe Çınar Camii iftar programı öncesinde çocuklara yönelik yüz boyama, oyunlar ve gençlerle röportaj yapıldı. İftardan sonra çocuklara diş kirası hediye edildi.

İskeçe Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu’nun iftar duasını yapmasının ardından faziletli Müftümüz Mustafa Trampa selamlama konuşması yaparak gençlerle iftar programlarında bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Daha sonra, Çınar Camii’nde çocuklar, gençler ve buraya akın eden soydaşlarla birlikte enderun usülü Teravih namazı kılındı.

“Çocuk ve Gençlik İftarları”nın ilki 24 Mart Cuma akşamı Şahin köyünde, ikincisi 25 Mart Cumartesi akşamı Misvaklı’da, üçüncüsü 1 Nisan Cumartesi akşamı Paşevik’te, dördüncüsü ise 2 Nisan Pazar akşamı Mustafçova köyünde gerçekleşmişti.