ÇOCUK VE GENÇLİK İFTARLARININ ALTINCISI KETENLİK YUKARI CAMİİ’NDE BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

09-04-2023

İskeçe Müftülüğümüz, Ramazan ayı nedeniyle İskeçe Merkez, Balkan, Yaka ve Ova genelinde “Çocuk ve Gençlik İftarları” düzenliyor. Genç ve çocuklara yönelik iftarların altıncısı 9 Nisan 2023 Pazar akşamı Ketenlik Yukarı Camii’nin bahçesinde düzenlendi. Ketenlik Camii’nin bahçesinde yapılan iftara Ketenlik Camii Kur’an Kursu öğrencileri ve Genç Müftülük Ketenlik kız ve erkek ekipleri katılarak birlik ve bereberlik içerisinde iftar etmenin mutluluğunu yaşadılar. Akabinde, hep birlikte Rabbimize yönelerek akşam namazını eda ettiler.

İskeçe iline bağlı Ketenlik köyü Yukarı Camii çocuk ve gençlik iftarı programına İskeçe Müftümüz Mustafa Trampa, Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, İskeçe Müftülüğü din görevlileri, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık temsilcileri ve Gençlik iftarlarına katkı sağlayan Şahinli iş insanları iştirak etti.

Ketenlik Yukarı Camii iftar programı öncesinde çocuklara ve gençlere yönelik İskeçe Müftülüğü Din Eğitimcisi Hamdiye Bekir’in hazırladığı ‘‘İbn Sina’’ tiyatro gösterisi yapıldı.

İskeçe Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu’nun iftar duasını yapmasının ardından faziletli Müftümüz Mustafa Trampa selamlama konuşması yaparak gençlerle iftar programlarında bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Daha sonra, Ketenlik Yukarı Camii’nde çocuklar, gençler ve buraya akın eden soydaşlarla birlikte Ketenlikli ve Kozlucalı hafızlar tarafından Enderun usulü Teravih namazı kılındı.

“Çocuk ve Gençlik İftarları”nın ilki 24 Mart Cuma akşamı Şahin köyünde, ikincisi 25 Mart Cumartesi akşamı Misvaklı’da, üçüncüsü 1 Nisan Cumartesi akşamı Paşevik’te, dördüncüsü  2 Nisan Pazar akşamı Mustafçova köyünde, beşincisi ise 8 Nisan Cumartesi Çınar Camii’nde gerçekleşmişti.