KADINA UMUT TOPLUMA HAYAT PROJESI İSTANBUL KÜLTÜR GEZISI ILE TAMAMLANDI

07-05-2023

KADINA UMUT TOPLUMA HAYAT PROJESI İSTANBUL KÜLTÜR GEZISI ILE TAMAMLANDI

İskeçe Müftülüğü ile Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri “Kadına Umut Topluma Hayat” projesi 2-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen İstanbul Kültür Gezisi ile tamamlandı.

Proje çerçevesinde 10 hafta boyunca farklı konu ve konuklarla bir araya gelen İskeçeli kadınlar yine proje çerçevesinde okudukları “Sabırlı aileler merhametli çocuklar yetiştirir” kitabının yazarı Eğitimci-Yazar Dilek Cesur ve İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut ile seminerde bir araya geldiler.

İskeçe’nin Koyunköy, Paşevik ve Elmalı köylerinden projeye iştirak eden 60 kadın İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut’un başında bulunduğu Dervişoğlu Vakfı’nın eğitim merkezinde ağırlandılar.

Programın ilk gününde seminerlere iştirak eden İskeçeli kadınlar Dervişoğlu Vakfında ağırlanmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Programın ikinci gününde Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un tahsis ettiği rehber Hasan Usta eşliğinde İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret etme fırsatını bulan İskeçeli kadınlar günü boğaz turu ile tamamladılar.

Programın son günü İstanbul’da alışveriş yapma imkânı bulan kadınlar 5 Mayıs Cuma gecesi İstanbul’dan büyük bir memnuniyetle ayrıldılar.

“Kadına Umut Topluma Hayat” proje sorumluları Gülcan Mümin ve Sevcan Hacıali ile İskeçe Mütülüğü Aile Hizmetleri şube müdürü Hülya Giritli, proje boyunca kendilerine desteklerini esirgemeyen İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ve BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı’ya teşekkür ettiler. Öte yandan İstanbul Kültür Gezisi boyunca kendilerine her türlü kolaylığı sağlayan seyahat acentesi Chamats Travel sahibi Hasan Hamaç’a da teşekkür ettiler.