YASSIÖREN, MUSTAFÇOVA VE DEMİRCİK KUR’AN KURSLARI HATİM MERASİMLERİ

27-04-2011

YASSIÖREN, MUSTAFÇOVA VE DEMİRCİK KUR’AN KURSLARI HATİM MERASİMLERİ

İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yassıören, Mustafçova ve Demircik Kur’an Kurslarının 24 - 25 Nisan Pazar ve Pazartesi günleri hatim merasimleri gerçekleşti.

23 Nisan Cuma günü Yassıören’de İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’in yaptığı dua ve çekilen tekbirlerle kurban kesimi merasimi gerçekleşti. Aynı şekilde 24 ve 25 Nisan’da da Mustafçova ve Demircik’te de Sayın Müftümüzün katıldığı kalabalık bir cemaatle dua ve tekbirlerle Kurbanlar kesildi.

24 Nisan 2011 Pazar günü Müstafçova’da 67 öğrencinin çıkardığı hatimlerin merasimi yapıldı. Bu öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımız; Şaban Kurt, Mehemet Ali Kabza, Fazlı Kurt ve Sezai Burbun. Hatim merasimine Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosumuz Sayın Mustafa Sarnıç, Anavatan’dan gelen T. C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yetkilileri, Belediye Başkanı Sayın Mustafa Cukal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ahmet Kara, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Sayın Ömer Çay ve daha birçok kalabalık cemaat katıldı. Kur’an Kursu Öğrencileri hatim merasimine katılan protokole çiçekler takdim ettiler. Müftü Efendi ve Başkonsolosumuzun yaptıkları kısa birer selâmlama ve teşekkür konuşmalarından sonra protokol Yassıören Hatmine katılmak üzere Mustafçova’dan ayrıldı.

Yassıören Kursu hocaları Cavit Karabıyıklı ve İbrahim Kocaahmet’in yetiştirdikleri öğrencilerinin hatim merasimi de kalabalık bir halk kitlesiyle gerçekleşti. Mustafçova Hatmine katılan protokol buraya da katıldı. Müftü Efendi ve Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç birer seslâmlama konuşması yaptılar hocaları ve öğrencileri tebrik ettiler.

Hatimden sonra heyet, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğine bağlı Yassıören Kilim Halı Dokuma kursunun mevsim kapanış törenine de katıldı.

25 Nisan Pazartesi günü de Rıdvan Deli’nin yetiştirdiği Demircik Kur’an Kursu öğrencilerinin sergilediği hatim merasimi gerçekleşti. Hatime İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu Konsolos Muavini Sayın Fatih Akarca, Bulgaristan’dan Smolen Müftüsü Sayın Necmi Bey, Milletvekilimiz Sayın Çetin Mandacı, Mustafçova Belediye Başkanı Sayın Mustafa Cukal, Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Uzun ve Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Sayın Ömer Çay ile kalabalık bir cemaat katıldı. Kur’an Kursu Öğrencileri hatim merasimine katılan protokole çiçekler takdim ettiler.