KINAMA - Okçular Camii Kundaklanması

04-09-2009

KINAMA - Okçular Camii Kundaklanması

İskeçe’nin tarihi camilerinden Okçular Camii, 3 Eylül 2009 tarihinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kundaklanarak yakılmak istenmiştir. Yapılan ilk incelemelerde caminin iç bölümünde büyük çapta hasar tespit edilmiştir.

Mübarek Ramazan Ayı’nın içerisinde bulunduğumuz böyle bir dönemde, toplumumuzun barış ve huzurunu tehdit eden bu tür çirkin saldırıların kabul edilemez olduğu muhakkatır.

Batı Trakya Türk Azınlığı olarak bizler hiçbir din farkı gözetmeksizin bütün mabetlere saygı göstermiş ve bu mabetlere yönelik yapılan her türlü çirkin saldırıları şiddetle kınamıştır.

Yukarıda belirtilen tarihte Okçular Camisine yapılan bu çirkin sadırıyı da nefret ve şiddetle kınar, art niyetli faillerin en kısa zamanda yakalanmalarını ve adalete teslim edilmelerini temenni ederim.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü