HASAN HRALOĞLU (MÜTEVELLİ)

27-03-2024

HASAN HRALOĞLU (MÜTEVELLİ)

Ulu Çınarlara vefa projesi çerçevesinde 8Mart 2024 tarihinde Cuma günü Müftümüz Mustafa Trampa ve beraberindeki heyet tarafından 40 yılı aşkın Ilıca Mütevelli Heyeti Başkanı Hasan Hraloğlu ikamet ettiği Ilıca’daki evinde ziyaret edildi.

Hasan Hraloğlu 1948 yılında iç savaş döneminde, andartlıkta ailesinin hicret ettiği Elmalı köyünde doğdu.  Daha henüz 6 aylıkken, babası nöbet sırasında çeteciler tarafından şehit edilmiştir. Şehit oğlu olan Hasan Hraloğlu’nun çocukluğu çileli geçmiştir. Daha küçük yaşlarda iş hayatına başlayan Mütevelli Başkanı, tütüncülükle ve ileriki yaşlarda inşaat ustalığı ile geçimini sağlamıştır.

Toplumsal meselelerden de geri kalmayan Hasan Bey nahiye döneminde Ilıca Nahiyesinde 8 yıl meclis üyeliği yapmış, 1981 yılından beri de Ilıca Yukarı Mahalle Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürütmektedir. Kendisi ayrıca köyün aşçısıdır. Etkinliklerde etli pilavların baş ustası kendisidir. Yeri gelmişken hatırlatalım, geçen yıl Anavatanımızdan TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da şeref misafiri olarak yer aldığı Koyunköy iftarındaki etli patates ile kuru fasulye yemeğini hazırlayan Hasan Hraloğlu idi. Sayın Şentop yemeği çok beğenmişti. Hasan Hraloğlu’na bu durum söylenince şunları ifade etmiştir: “TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un benim hazırladığım yemeği lezzetli bulması benim için büyük bir şereftir. Bundan dolayı mutluluk duydum.”

Müftümüzün ve amcaoğlu olan Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu ile beraberindeki heyetin gerçekleştirdikleri bu vefa ziyaretiyle Hasan abimize büyük moral olmuştur. Misafirlere bu ziyaretten dolayı memnuniyeti ifade etti ve teşekkürlerini sundu.

Bu anlamlı ziyaret, tatlılar eşliğinde samimi bir ortamda, çok hoş bir sohbetle tamamlandı. Ziyaretin sonunda Müftü Efendi Mütevelli Başkanımıza misafirperverlikten dolayı kendisine teşekkür etti.