İSKEÇE’DE HATİM TÖRENLERİ DEVAM EDİYOR

12-05-2024

İSKEÇE’DE HATİM TÖRENLERİ DEVAM EDİYOR

12 Mayıs Pazar günü İskeçe Karşı Mahalle Kur’an Kursu ile Gazhane Kur’an Kurslarının hatim merasimleri büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Karşı Mahalle Kur’an Kursu’nda görevli hocalarımız Fatih Kocaahmet ile Emine İmam’ın yetiştirdikleri öğrenciler, çok başarılı bir performans gösterdiler. Kalabalık bir izleyici kitlesiyle gerçekleşen hatim merasimine, çalışma ziyareti için İstanbul’da bulunan Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’yı vekâleten Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu’nun yanı sıra; Milletvekillerimiz Hüseyin Zeybek Burhan Baran, Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene ile Eyalet Meclis Üyesi Fatih İsmailko, İskeçe Türk Birliği Başkanı ve İskeçe Ortaokul-Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Eski Vali Yardımcısı ve AP Milletvekili adayı Musa Vidinli ve diğer AP Milletvekili adayları ve din görevlilerimiz katıldı.

Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu yaptığı selamlama konuşmasında, öğrencileri, ailelerini hocalarını ve bu güzel etkinliğin düzenlenmesine emeği geçenleri tebrik etti ve şükranlarını sundu. Ayrıca günün anlamı olan anneler gününü kutladı. Katılan protokolün yaptığı selamlama konuşmalarında da aynı şekilde çocukları ve aileleri kutladılar ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Tören sonunda öğle namazına müteakip katılanlara etli pilav ikram edildi.

Son olarak, kısa süre önce iş kazası geçiren ve bu mahallede ikamet eden Murat İmamefendi evinde ziyaret edildi.

Gazhane Kursunda da, görevli Hocamız Fatma Burbun’un okuttuğu yetişkin Hanımlardan oluşan öğrencilerinin gerçekleştirdiği hatim merasimi yoğun ilgi gördü. Müftü Yardımcımız Fatma İmam ile İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun eşi Dr. Münevver Ago’nun yanı sıra birçok hanım cemaatin katıldığı hatim merasimi yetişkin bayanların okuduğu Kur’an-ı Kerim, ilahi ve şiirler coşkuyla izlendi. Ardından Müftü Yardımcımız Fatma İmam’ın yaptığı hatim duası ve kısa konuşmayla merasim sona erdi. Merasim sonrasında misafirlere hazırlanan etli pilav ikram edildi.