İSMAİL MAHALLEDE HATİM MERASİMİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

21-06-2011

İSMAİL MAHALLEDE HATİM MERASİMİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Ilıca’nın İsmail Mahalle Yaylasında İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren İsmail Mahalle Kur’an Kursunun hatim merasimi 19 Haziran 2011 Pazar günü gerçekleşti.

18 Haziran Cumartesi günü de İskeçe Vaaz ve İrşad Ekibi Başkanı Sunay Uzun’un katıldığı kalabalık bir cemaatle dua ve tekbirlerle İsmail Mahalle yaylasında kurbanlar kesildi.
İsmail Mahalle Kur’an Kursu öğretmeni Ahmet Karaahmet’in yetiştirdiği 11 öğrencinin hatim merasim töreni yapıldı. Hatim merasimine katılan İskeçe Müftümüz Ahmet Mete yaptığı konuşmasında Batı Trakya Müslüman Türk azınlığı olarak birlik ve beraberlik çerçevesinde hareket etmemiz gerektiğini dile getirdi. Ayrıca çocuklarımızın eğitimi konsunda önem verilmesi gerektiğine de vurgu yaptı. Sözlerine şöyle devam etti: "Biz müftülük olarak eğitim konusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İşte önümüzde Temmuz ayının ortasında fakir öğrencilere yönelik kermes düzenliyoruz. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz."

Hatim merasimine Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu Konsolos Muavini Sayın Murat Sezgin de anlamlı bir konuşma yaptı, o da eğitim konusuna işaret etti. Bunun yanı sıra; Eyalet Başkan Yardımcısı Sayın İrfan Uzun, Mustafçova Belediye Başkanı Sayın Mustafa Cukal da birer selâmlama konuşması yaptılar. Etkinliğe ayrıca; Muzaffer Salihoğlu Ortaokul ve Lisesi Sahibi adına Rıza Kırlıdökme ve bu lisenin öğretmenleri, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Sayın Ömer Çay, Bulgaristan’dan ve etraf köylerden gelen kalabalık bir cemaat katıldı.