MÜFTÜLERİMİZ “EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR” TOPLANTISINDA

26-04-2012

MÜFTÜLERİMİZ “EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR” TOPLANTISINDA

24 Nisan 2012 Salı günü T. C. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün muhterem eşleri Hayrünnisa Gül’ün himayesinde gerçekleştirilen, Millî Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneği’nin paydaş olarak yer aldığı ’’Eğitim Her Engeli Aşar’’ kampanyasının üçüncü ve son yıl toplantısı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Bu toplantıya Batı Trakya’dan İskeçe ve Gümülcine Müftümülerimiz Sayın Ahmet Mete ile Sayın İbrahim Şerif de Hayrunnisa Gül Hanımefendi’nin davetlisi olarak katılanlar arasındaydı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve eşi Selma Yazıcı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın eşi Zeynep Babacan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu’nun yanı sıra aralarında Necati Şaşmaz, Derya Baykal, Petek Dinçöz, Tan Sağtürk, Pınar Altuğ, Açelya Akkoyun’un da bulunduğu çok sayıda sanatçı, yazar ve sporcu ile engelliler ve ailelerinin de katıldığı organizasyonda yaklaşık 2 bin davetli yer aldı.

Müftülerimiz toplantının ardından Batı Trakya’ya döndüler.