ŞAHİN HATMİ YAĞMUR ALTINDA GERÇEKLEŞTİ

17-05-2012

ŞAHİN HATMİ YAĞMUR ALTINDA GERÇEKLEŞTİ

İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Şahin Kur’an Kursu öğrencilerinin icra ettikleri hatim töreni, 13 Mayıs Pazar günü büyük bir kalabalıkla gerçekleştirildi.

Şahin Kur’an Kursu hocaları; Mehmet Emin Aguşoğlu, Hüseyin Velibaşa, Hamdi Köse ve Hamdiye Bekir’in gözetiminde düzenlenen hatim töreninde coşkulu anlar yaşandı.

Hatim Etkinliği’ne başta T.C.Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve konsolosluk çalışanları, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, eski milletvekilleri Çetin Mandacı ve Ahmet Faikoğlu, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Üy. Prof. Dr. Zekeriya Güler ve Dr. Kerim Buladı, Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, DEB Partisi yöneticileri, Yüksek Tahslliler Derneği Başkanı Erkan Ruşen, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara ve binlerce soydaş katıldı.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptığı konuşmada hatim yapan öğrencileri ve onları yetiştiren hocalarını ayrıca anne babaları tebrik ettikten sonra, kısaca şu mesajı verdi: “Öncelikle 6 Mayıs seçimlerinde gösterilen birlik ve beraberlik memleketimiz için hayırlı olsun. Toplum olarak her daima farklı platformlarda da birlik ve beraberliğimizi gösterelim. Yeni seçilen milletvekilimiz Hüseyin Zeybek’i tebrik ediyorum. Çalışmalarına başarılar diliyorum. Aramıza Anavatan Türkiye’den katılan misafirlerimizi de hoşluyorum. Kendilerinin buralara gelip bizleri ziyaret etmesi bize moral vermektedir.”

Törenin ardından Şahin Müslüman Türk halkı tarafından katılan cemaate pilâv ve ayran ikram edildi.