KABZA AİLESİNİN ACI GÜNÜ

23-05-2012

KABZA AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Uzun yıllar Mustafçova köyünün Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüten, köyün kanaat önderlerinden merhum Hacı Mehmet Kabza’nın vefatı üzerine 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü ikindi namazına mütakip Mustafçova köyünde çok kalabalık bir cemaatın katılımıyla düzenlen cenaze töreninde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında defn edildi.

Müftümüz Sayın Ahmet Mete cenaze merasimine katılarak Kabza ailesine başsağlığı diledi ve ikindi namazı öncesi camide vaaz verdi. Yaptığı veciz konuşmasında Müftümüz; ölüme dikkat çekerek, hayatın sonsuz olmadığını, ölümün muhakkak geleceğini, bu nedenle ölüme hazırlıklı olmak gerektiğini dile getirdi. Cenaze töreninde Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç’ın yanı sıra çok sayıda azınlık temsilcisi de yer aldı. Müftümüz Ahmet Mete’nin kıldırdığı cenaze namazının ardından, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif kısa bir konuşma yaparak Kabza ailesine ve özellikle yakından tanıdığı BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza’ya başsağlığı diledi.