İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE BRÜKSEL’DE KONFERANSA KATILDI

05-12-2012

İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE BRÜKSEL’DE KONFERANSA KATILDI

28 Kasım Çarşamba günü Avrupa Parlamentosu’nun Brüksel’deki binasında Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu, DEB Partisi, merkezi Brüksel’de bulunan Ulusararası Sınır Tanımayan İnsan Hakları Örgütü (HRWF) tarafından Batı Trakya Türkleri’nin sorunları konulu bir konferans gerçekleştirdi. Avrupa Parlamentosu Milletvekili François Alfonsi’nin himayesinde gerçekleşen konferansı, Avrupa Halkarı Federal Birliği (FUEN) Başkanı Hans Heinrich Hansen yönetti.

Çok yararlı geçen bu konferansa Batı Trakya’dan da bir heyet katıldı. Bu heyetin arasında, Müftümüz Ahmet Mete de yer aldı ve bir konuşma yaptı. Konuşmasında; Yunanistan devletine düşman olmadığımızı, haklarımızı aradığımızı ve Yunanistan’da Müslüman Türk olarak yaşamak istediğimizi dile getirdi.