YASSIÖREN VE BASAYKOVA’DA HATİM TÖRENLERİ

18-04-2013

YASSIÖREN VE BASAYKOVA’DA HATİM TÖRENLERİ

14 Nisan 2013 Pazar günü, İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yassıören ve Basaykova Kur’an Kurslarının hatim merasimleri gerçekleşti. 12 Nisan Cuma günü Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu erkânıyla ve İskeçe Müftüsü Ahmet METE’nin de katılımıyla Yassıören’de, 13 Nisan Cumartesi günü İskeçe Müftüsü Ahmet METE’nin de katılımıyla Basaykova’da da kurban kesimi gerçekleşti. 14 Nisan Pazar günü Yassıören ve Basaykova’da gerçekleşen hatim etkinliklerinde, Kur’an Kursu öğrencilerinin okuduğu Kur’an, şiir ve ilahilerle katılan cemaate coşkulu anlar yaşattılar.

Her iki Hatim merasimine de Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Osman İlhan ŞENER, Milletvekilimiz Sayın Hüseyin ZEYBEK, Belediye Başkanı Sayın Mustafa Cukal, kurum ve kuruluş başkan veya temsilcileri ve kalabalık bir halk kitlesi katılmıştır.

Hatim törenlerinde Müftü Efendi kısa birer konuşma yaparak öğrencileri tebrik etti ve Kur’an Kurslarının eğitime sağladıkları hizmeti tekrarladı. Ayrıca başarının yolu okumaktan geçtiğini, bu nedenle çocuklerımızı okutmamız gerektiğini dile getirdi. Sayın Başkonsolosumuzun ve Milletvekilimizin de yaptıkları birer selâmlama konuşmasının ardından pilâv ikramı yapıldı.