HATİM MERASİMLERİ DEVAM EDİYOR

03-05-2013

HATİM MERASİMLERİ DEVAM EDİYOR

Bu hafta sonu; Gökçepınar ve Salıncak Kur’an Kurslarının hatim merasimleri gerçekleşti.

27 Nisan Cumartesi günü sabah saatlerinde Salıncak ve Gökçepınar köylerinde dualar eşliğinde Kurban kesimi gerçekleşti. Kurban kesimi merasimlerine Müftülüğümüzü temsilen Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu katıldı.

28 Mayıs Pazar günü düzenlenen; gerek Gökçepınar, gerekse Salıncak Hatim merasimlerine Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Osman İlhan Şener, Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Zeybek, Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Cukal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ahmet Kurt ve daha bir çok sivil toplum örgütü temsilcileri, basın ve kalabalık cemaat katıldı. Hatim merasimlerinde Müftü Efendi’nin yaptığı konuşmalarda birlik ve beraberlik çağrısı yaparak 240 imam yasasının azınlığın dini kimliğine saldırı olduğunu ve dik durmak gerektiğini ifade etti. Ayrıca hocaları, velileri ve öğrencileri tebrik etti.

Hatim merasimlerinin ardından katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.