AHİRİYAN MAHALLESİNDE HATİM TÖRENİ

05-06-2013

AHİRİYAN MAHALLESİNDE HATİM TÖRENİ

İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kur’an Kurslarının hatim merasimleri sezonu sona doğru yaklaşıyor. 2 Haziran 2013 Pazar günü Ahiriyan Kur’an Kursu öğrencilerinin icra ettikleri güzel bir etkinlikle hatim töreni gerçekleşti. Çocuklar, okudukları Kur’an-ı Kerim, şiirler ve ilâhilerle katılan cemaate coşkulu anlar yaşattılar.

Hatim merasimine Müftümüz Sayın Ahmet METE’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Osman İlhan ŞENER ve yardımcıları, Milletvekilimiz Sayın Hüseyin ZEYBEK, İskeçe Türk Birliği başkan vekili Ahmet Çıtak, DEB Partisi İskeçe Temsilcisi Ozan Ahmetoğlu ve kalabalık bir halk kitlesi katılmıştır.

Hatim törenin ardından Müftü Efendi kısa bir konuşma yaparak öğrencileri tebrik etti ve Kur’an Kurslarının eğitime sağladıkları hizmeti tekrarladı. Sayın Başkonsolosumuz ve Milletvekilimiz de birer selâmlama konuşması yaptılar. Konuşmalarda 240 imam yasası ve azınlık eğitimine vurgu yapıldı. Çocukların azınlık okullarına kaydedilmesi konusunda veliler uyarıldı.
Hatim etkinliğinin ardından geleneksel etli pilâv ve ayran ikramı yapıldı.