REGAİB KANDİLİ MESAJI

29-04-2014

REGAİB KANDİLİ MESAJI

Değerli Batı Trakyalı Müslüman Türk Kardeşlerim,
1 Mayıs Perşembe günü Cuma gününe bağlayan gece Regâib Kandilidir. 30 Nisan Çarşamba günü de Üç Ayların başlangıcıdır.

“Regaip” kelimesi; rağbet edilen, değeri çok olan ve çok ihsan anlamlarına gelmektedir.

Regaip Kandili; Mü’minlere Allah’ın rahmetinin bol verildiği, yapılan dua ve ibadetlerin kabul edildiği gece demektir. Regaip Kandili; Üç Aylar içersindeki mübarek gün ve geceleri, özellikle Ramazan ayını ve bu ayda bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini, müjdeleyen mübarek bir gecedir. Bu geceye mahsus olmak üzere Hz. Muhammed (s.a.s) tarafından bizlere tavsiye edilmiş ve tayin edilmiş her hangi bir ibadet şekli yoktur. Bu gecede; eş dost ve akraba ziyaret edilmeli, dargınlar barıştırlmalı, camilere koşarak cemaatle namaz kılınmalı, camilerde okunan Kur’an-i Kerim ve mevlidler, yapılan vaazlar dinlenmelidir. Böyle müstesna bir gecede; bol bol istiğfar etmeli, kaza ve nafile namazları kılmalı, Kur’an-i Kerim okumalı Müslümanların selameti ve İslam Dünyası’nın her türlü görünür görünmez kaza ve felaketlerden korunması için,Cenab-ı Hak’ka samimi olarak dua etmeliyiz. Bu iyilikler ve güzellikler, bu dua ve niyazlar -inşaallah- günahlarımızın affına vesile olacaktır.

Üç aylar; insanların geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılma fırsatı bulacakları, hata ve günahlardan temizlenip, hayırlı ve yararlı işlere yöneleceği bir zaman dilimidir.

Esasen Regaib, Mirac, Berat, Kadir Gecesi, Arefe Günü ve Ramazan Bayramı gibi mübarek gün ve geceler güzel amellerle içini doldurabildiğimiz, yanlışlarımızın farkına varıp doğru istikamete yönelebildiğimiz ölçüde bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır.

Regaip gecesinin, içinde bulunduğu Recep ayı, rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan bir aydır. Hz. Peygamber: "Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur." [Tirmizi] diye dua etmiştir.

Muhterem Kardeşlerim,
Mübarek üç aylara girerken, bu mesajım vesilesiyle sizlerle tekrar buluşturan Cenâb-ı Hak’ka hamd ediyor hepinizi muhabbet ve hasretle kucaklıyorum. Bu Regaib Mesajı vesilesiyle size bazı önemli konular üzerinde durmak ve birkaç hatırlatmada bulunmak isterim.

Ülkemiz Yunanistan’da Müslüman – Türk olarak yaşamak kolay bir iş değildir. İçinde yaşadığımız devlet, maalesef bizleri her taraftan ezme ve bitirme politikalarına devam etmektedir. Bize lütuf gibi sundukları her şey aslından bir tuzaktır.

Son dönemde dayatılarak çıkarılan 240 imam yasasıyla hedeflenen, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın haklarına hilelerle, zorbalıkla tecavüzdür. Amaç; tek kalemiz olan camilerimizi de kontrol altına alarak Kur’an Kurslarımızda çocuklarımıza anadilimiz Türkçeyle verdiğimiz Dinimiz İslâm’ı Yunancaya çevirmek suretiyle bizi millî ve dinî hasletlerimizden koparmaktır. Yine olası Müftülük seçimlerine bizim imamlarımız da katılacak deyip istedikleri kendi insanlarını seçtirmektir. Bu konuda hepinizi uyanık olmaya davet ediyorum. Bu oyuna gelmeyelim. Biz birlikte hareket edersek, Allah’ın izniyle bizi yok etmeye yönelik olan bu kirli oyunlar asla geçmeyecektir.

Değerli Kardeşlerim,
Önümüzde seçimler vardır. Seçimler gelip geçicidir. Önemli olan Batı Trakya Müslüman Türk insanına hizmet için aday olan kardeşlerimizin varlığıdır. Bu vesileyle adayların hepsini tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Seçimleri kardeşlik havası içinde gerçekleştirelim ki, seçimden sonra birbirimizi görecek yüzümüz olsun. En önemlisi de ahirette mahşer gününde amel defterimiz açıldığı zaman birbirimizden kaçmayalım. Allah kardeşliğimizi bozmasın. Seçimlerde kendi insanımıza destek vereceğiz. Zaten Ahmet – Mehmet varken başka insanlara destek vermek dinen uygun değildir. Çünkü azınlık olarak birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında ve daha güçlü bir şekilde haklarının verilemesi için mücadele edilmesinde bu şekilde davranmamız şarttır.

Aziz Kardeşlerim,
Müftülüğümüz çatısı altında faaliyet gösteren Kur’an Kurslarımızın hatim merasimleri sona ermek üzeridir. Her sene farklı alanlarda gerçekleştirdiğimiz kapanış etkinliklerimize, bu yıl kısmetse Kur’an-ı Kerim’in daha düzgün ve güzel okunmasını ve ezan okumayı teşvik etmek için, Kur’an Kursu öğrencilerimiz arasında 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü “KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA ve GÜZEL EZAN OKUMA YARIŞMASI” düzenlemeye karar verdik. Yavrularımıza destek için hepinizi bu güzel etkinliğimize bekleriz.

Son olarak da; 13 Nisan 2014 tarihinde Dedeağaç şehrinin Avantos Mahalle mescidinin kapısına kesik bir domuz kafası bırakılması olayı ki bu çirkin davranış Batı Trakya çapında büyük üzüntü ve endişeyle karşılanmıştır. Hasta ruhlu kişilerce gerçekleştirilen bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Batı Trakya Müslüman Türk’ü olarak bizler soğukkanlılığımızı koruyacağız ve tahriklere gelmeyeceğiz. Çünkü bizler mabetlere saygı duymaktayız. Fakat Kur’an-ı Kerim’in bize öğrettiği şu gerçeği de unutmayalım; “Yahudi ve Hristiyanlar, sen de Yahudi ve Hristiyan olmadıkça senden asla razı olmazlar.”

Batı Trakya Müslüman Türk’ü olarak bizler millî ve dinî hasletlerimizi korumak için bugüne kadar mücadele ettiğimiz gibi, bundan böyle de etmeye devam ettiğimiz sürece, yardımcımız Allah’u Teâlâ olacağını şüpheniz olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle Üç Ayları ve Regaib Kandilinizi tebrik eder, bu mübarek gün ve geceler Batı Trakya Müslüman Türk Toplumunun ve bütün İslâm aleminin birlik ve beraberliğine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

İskeçe Müftüsü
Ahmet METE