SOMA FACİASI YÜREĞİMİZİ YAKTI

17-05-2014

SOMA FACİASI YÜREĞİMİZİ YAKTI

Batı Trakya Müslüman Türk’ü olarak yüreğimiz, Anavatanımız Türkiye’de Manisa’nın Soma ilçesinde, maden faciasında hayatını kaybeden kardeşlerimiz için yanıyor. Yüzlerce insanımız, çocuklarına ekmek getirmek için girdiği kara toprağın bağrında can verdi. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan sonsuz rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun. Rabbim, onları şehitler zümresine dâhil eylesin. Kederli ailelerine, yakınlarına ve topyekûn milletimize sabr-ı cemil, metanet ve dayanma gücü bahşetsin. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar ihsan etsin.

Soma’da hayatlarını kaybeden yüzlerce kardeşimiz için biz İskeçe Müftülüğü olarak daha ilk gün salalar okuttuk. Birçok köyümüzde özellikle hanım kardeşlerimiz tarafından hatimler, dualar edildi. 16 Mayıs 2014 Cuma günü İskeçe Merkez ve bazı köylerimizde gıyabi cenaze namazı kılındı. Böylece bizler de Rahmet-i Rahman’a kavuşmuş olan kardeşlerimize son görevimizi ifa ettik. Bir de az da olsa Soma’daki bu faciadan dolayı yürekleri yanan acılı kardeşlerimizin acılarına ortak olmaya çalıştık. Rabbim Milletimize bu tür acıları, kederleri bir daha yaşatmasın.

Soma’da hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kere daha Rabbimizden rahmet diliyor, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü