KUR’AN-I KERİM VE EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI FİNALİ

03-06-2014

KUR’AN-I KERİM VE EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI FİNALİ

Müftülüğümüz koordinatörlüğünde İskeçe Bölgesi Kur’an Kurslarına devam eden ilkokul 6’ncı sınıf seviyesindeki öğrenciler arasında düzenlenen “KUR’AN-I KERİM VE EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI” finali 31 Mayıs 2014 Cumartesi Politia Düğün Salonunda günü büyük coşkuyla gerçekleşti.

Yarışma iki kategoride gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma.

İskeçe Bölgesi Kur’an Kursları arasında yapılan elemeler neticesinde, Balkan Kolunda yer alan kur’an kursları öğrencileri 21 Mayıs 2014 tarihinde Şahin’de, İskeçe merkez, Ova ve Yaka Kolunda yer alan kur’an kursu öğrencilerimiz de 22 Mayıs 2014 tarihinde İskeçe Gazhane Camiinde yarı finalde yarıştılar. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma kategorisinde 38 öğrencimizin yarıştığı yarı finalde, ilk 12’ye girenler finalde yarışmaya hak kazandılar. Ezanı Güzel Okuma’da 14 öğrencimizin yarıştığı yarı finalde, ilk 4’e girenler finalde yarışmaya hak kazandılar.

Sunuculuğunu Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu ve Vaiz Mustafa Trampa’nın yaptığı ve 31 Mayıs’ta gerçekleşen finalde Kur’anı Kerimi güzel okuma kategorisinde 12 öğrencimiz yarıştı.

Yarışmada yer alan seçili kurulumuz şöyledir:
İlter MEÇO – Vaiz ve Şahin Kur’an Kursu Hocası, Yıldız Uzun – İskeçe Çınar Kur’an Kursu Hocası, Sıdıka Batkal - İskeçe Çınar Kur’an Kursu Hocası, Remzi Abdullah – Gökçeler İmamı ve Kur’an Kursu Hocası, Cemali Burbun – Mısvaklı Kur’an Kursu Hocası, Mehmet Akgül – Türkiye’den katılan kurra hafız.

Yarışmadaki seçili kurulun değerlendirmesi neticesinde dereceye giren ilk üç öğrencimiz şunlardır:

Birinci: Gülçin BASYASALİH - Elmalı Kur’an Kursu – 580 puan
İkinci: Hasan REŞİT - Kozluca Kur’an Kursu – 577 puan
Üçüncü: Seher ŞEHOĞLU - İskeçe Çınar Camii Kur’an Kursu – 576

Ezanı Güzel okuma kategorisinde ise 4 öğrencimiz yarıştı. Yarışmada seçili kurulun değerlendirmesi neticesinde birinci olan öğrencimiz:

Mehdi BAYRAM - Demircik Kur’an Kursu.

Yaklaşık ikibinin üzerine kişinin yoğun katılımıyla gerçekleşen yarışma etkinliğimize, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra şeref konukları olarak, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Osman İlhan Şener ile Muavin Konsolosu Adnan Öztürk, Edirne Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Balıkkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof Dr. Cengiz Özmetin, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı, Smolen Müftüsü Necmi Dıbov, Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediyesi yeni seçilen Başkanı Cemil Kabza, B. Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Asbaşkanı ve sabık milletvekilimiz Ahmet Faikoğlu, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu,Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi Eyalet Meclisi üyeleri, İskeçe merkez, Bulustra, Mustafçova, İnhanlı Belediyeleri meclis üyeleri İskeçe Türk Birliği Başkanı Ramadan Nizam, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Mehmet Emin, SÖPA Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı, İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmetoğlu, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, ve daha birçok Azınlık öndegelenleri katıldı.

Bu etkinliğimize Türkiye’den gelen kurra hafız Mehmet Akgül’ün okuduğu etkileyici kur’an-ı kerim ve Beyköy Kur’an Kursu öğrencisi Bahri Bahri’nin yanık sesiyle sözylediği “Medine’ye Varamadım” ilahisinin ardından, Faziletli Müftümüz Ahmet Mete açış konuşmasını yaptı. Daha sonra Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve Başkonsolosumuz İlhan Şener birer selamlama konuşması yaptılar. Ardından yarışmaya geçildi.

Yarışma arasında Ketenlik Kur’an Kursundan Salih Kâhya’nın “ANNEM” ilâhisi, Kıra Kur’an Kursu öğrencilerinin iki ilâhisi etkinliğimize renk kattı.

Yarışma etkinliğimiz İskeçe Karşı Mahalle Kur’an Kursu öğrencisi Hakan Karaali’nin güzel ezanıyla son buldu.

DERECEYE GİRENLERİN ÖDÜLLERİ

1- Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında BİRİNCİ olan öğrencimize verilen ödüller:
- Yarım Cumhuriyet Altını, MASKO Mobilyadan “Çocuk Odası Takımı” hediye çeki, Kur’an-ı Kerim, Osmanlı Motifli Tespih, Seccade, Saat, Kalem, Koku, pike, İskeçe Manzaralı çerçeve, Kur’an-ı Kerim Rahlesi.
2- Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında İKİNCİ olan öğrencimizin ödülleri:
- Çeyrek Cumhuriyet Altını, Kur’an-ı Kerim, Osmanlı Motifli Tespih, Seccade, Saat, Kalem, Koku, pike, İskeçe Manzaralı çerçeve, Kur’an-ı Kerim Rahlesi.
3- Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında ÜÇÜNCÜ olan öğrencimizin ödülleri:
- Çeyrek Cumhuriyet Altını, Kur’an-ı Kerim, Seccade, Saat, Kalem, Koku, pike, İskeçe Manzaralı çerçeve, Kur’an-ı Kerim Rahlesi.
4- Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında BİRİNCİ olan öğrencimizin ödülleri:
- Yarım Cumhuriyet Altını, Kur’an-ı Kerim, Osmanlı Motifli Tespih, Seccade, Saat, Kalem, Koku, pike, İskeçe Manzaralı çerçeve, Kur’an-ı Kerim Rahlesi.
Derece katılan bu dört öğrencimize başarı belgesi de takdim edilmiştir.
5- Kur’an-ı Kerim’i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışmasına katılıp da dereceye giremeyen öğrencimize, ayrıca bu etkinliğimizde renk katan ezan ve ilâhi okuyanlara hediye paketi ve katılım belgesi verildi.
- Kur’an-ı Kerim, Levha Seccade, Kalem, Koku.

Ayrıca yarışma etkinliğimizde güzel sesleriyle gönülleri coşturan Beyköy’den ilahi okuyan Bahri Bahri’ye, Demircik’ten Kur’an-ı Kerim okuyan Ahmet Deli’ye ve İskeçe Karşı Mahalle’den ezan okuyan Hakan Karaali’ye birer çeyrek altın hediye edilmiştir.

Son olarak, İskeçe Bölgesi Kur’an Kurslarımızdan Kur’an-ı Kerim’i ve Ezanı Güzel Okuma müsabakalarına tüm öğrencilerimize Türkiye’ye bir gezi düzenecektir.
Coşkulu geçen yarışma etkinliğimize maddi manevi katkıda bulunan bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun.