İSKEÇE HÜRRİYET CAMİSİNE SALDIRI

12-11-2009

İSKEÇE HÜRRİYET CAMİSİNE SALDIRI

12 Kasim 2009 Perşembe sabaha karşı İskeçe Hürriyet Camisine saldırı düzenlendi. Caminin kuzey-batı köşesinde faili meşhul kişilerce cami penceresine taşlı saldırı yapıldı.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu hususları dile getirdi:

“Bu tür saldırılar burada yaşayan ve farklı din ve kültüre sahip iki toplumu birbirine düşürme çabasıdır. Biz burada Yunanlı Hıristiyan hemşehrilerimizle dostane bir şekilde yaşantımızı sürdürürken birileri çıkıyor ve birkaç haftadan beri izlediğimiz programları yapıyor. Ondan sonra böyle neticeler ortaya çıkıyor. Tabii bu programları yapanlar bunları düşünmüyor. Ama burada bunun sıkıntısını bizler çekiyoruz. Sadece Müslüman Türkler değil, burada yaşayan Yunanlılar da bu durumdan rahatsız oluyorlar. Bunu da açık bir şekilde ifade ediyorlar. Bu vesileyle şunu da belirtmek istiyorum. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kronikleşmiş Azınlık sorunları devam ediyor ancak, bu sorunlar bizim bölge insanıyla, hemşehrilerimizle beraber ve dostane bir yaşam sürdürmemize engel değil. Burada halkın arasını açmaya çalışanlar var. Bu oyunlara gelmeyelim. Batı Trakya’yı tanımayanlar lütfen bize karışmasınlar. Batı Trakya Türklerini bu memlekete düşman gibi yansıtmaya çalışıyorlar. Bizim bu memleketi ne kadar sevdiğimiz tarihi gerçeklerle sabittir. Uğruna verdiğimiz şehitlerimiz bunun en büyük ispatıdır. Cami olsun, kilise olsun, hangi kutsal mekan olursa olsun, bu tür yerlere yapılan saldırılar kesinlikle provakasyondur ve herkes tarafından şiddetle kınanması gereken durumlardır. Bu saldırıları yapanları kınıyorum. Birkaç haftadan beri yapılan çarpık ve saptırmalarla dolu programların bu ülkenin huzuruna zarar verdiğini ve bundan Müslüman-Hristiyan, Türk-Yunan herkesin rahatsız olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Hürriyet Camii’ne saldırıda bulunan kişi veya kişilerin de en kısa zamanda yakalanmalarını ümit ediyorum.”