ZÜMBÜL’DE HATİM MERASİMİ

22-04-2015

ZÜMBÜL’DE HATİM MERASİMİ

İskeçe Müftülüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Zümbül Kur’an Kursu’nun gelenek haline gelen Hatim Merasimİ 19 Nisan 2015 tarihinde Pazar günü büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

18 Nisan Cumartesi günü Zümbül’de Kurban Kesim Merasimi düzenlendi. Tekbirler ve İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’nin duası eşliğinde kurbanlar kesildi. Kurban kesimi törenine Faziletli Müftümüzün yanı sıra Mustafçova Belediyesi Başkanı Sayın Cemil Kabza ve kalabalık halk kitlesi hazır bulundu.

Hocalığını Ali Ferhat’ın yaptığı Zümbül Kur’an Kursu’nun Pazar günü icra edilen hatim merasimi; çocukların okudukları anlamlı şiir, ilâhi ve Kur’an-ı Kerim’le coşkulu geçti. Hatim törenine Faziletli Müftümüz Ahmet Mete, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu Konsolos Muavinleri Sayın Alper Atak, ve Murat Ertaş, İskeçe Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediyesi Başkanı Sayın Cemil Kabza, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Sayın Ömer Çay, Topiro (İnhanlı) Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Sunay Hüseyinoğlu ve kalabalık halk topluluğu katıldı. Öğlen namazına müteakip Zümbül Müslüman Türk cemaatinin hazırladığı etli pilav ikramı yapıldı.