KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

28-04-2015

KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

İskeçe Müftülüğü olarak 24 Nisan Cuma günü İskeçe Misvaklı köyünde bulunan Apollon salonunda düzenlediğimiz Kutlu Doğum Etkinliğimiz büyük bir katılımla coşkuyla gerçekleşti. Saat 18:00’de vaizlerimizden Rıdvan Topçu’nun sunumuyla başlayan etkinliğimiz, İskeçe İlâhi Korosu’nun sunduğu ilâhilerle başladı. Ardından Türkiye’den gelen Kurra Hafız Abdurrahman Bozan Hocamızın gönülleri mest eden etkileyici Kur’an-ı Kerim kıraatıyla devam etti. Açılış konuşmasını Faziletli Müftümüz Ahmet Mete yaptıktan sonra, Türkiye’den gelen Faruk Gaye Hoca ile Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Ali Rıza Akıncı birer selamlama konuşması yaptılar. “KİM KURTARACAK” isimli bir sinevizyon gösterisinden sonra, günün anlam ve ehemmiyetini belirten konuşmaları yapmak üzere, Müftümüz Sayın Ahmet Mete, Anavatanımız Türkiye’den gelen misafir hocaları kürsüye davet etti. Kürsüye gelen konuşmacılardan ilki Altınoluk Dergisi İmtiyaz Sahibi yazar Abdullah Sert bir konuşma yaptı ve konuşmasında Hz. Peygamber’in hayatından çarpıcı örnekler verdi. Daha sonra ünlü gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren dinleyicilere Hz. Peygamber’i anlatan bir konuşma yaptı.

Yapılan anlamlı konuşmalardan sonra Abrurrahman Bozan’ın okuduğu Kuran-ı Kerim ve bütün katılımcılarla beraber koro halinde getirilen salevatlarla program son buldu. Müftümüz Sayın Ahmet Mete misafir katılımcılara günün anısına birer plaket takdim etti.

2000’e yakın kişinin katıldığı etkinliğimize, ev sahibi olarak Müftümüzün yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Ali Rıza Akıncı, Türkiye’den İpsala Kaymakam Vekili Sayın Ahmet Keser ve beraberindekiler, B.T. Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi Başkanı Sayın Lütfi Bodur ve heyeti, sabık milletvekilimiz Sayın Ahmet Hacıosman, İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ahmet Kurt, B. T. A. Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Sayın Ahmet Kara, Eyalet Meclis Üyeleri, Topiros (İnhanlı) Belediyesi Başkan Yardımcısı, Belediye Meclis Üyeleri, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Başkanı Sayın Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Müftü Yardımcısı Sayın Fehim Ahmet, Mustafçova Belediyesi Meclis Başkanı Adnan Peçenek, İskeçe SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı ile çok sayıda yönetici şeref verdi.