DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BERAT KANDİLİNDE ARAMIZDAYDI

04-06-2015

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BERAT KANDİLİNDE ARAMIZDAYDI

Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez, Berat Kandili münasebetiyle 1 Haziran 2015 tarihinde Batı Trakya’yı ziyaret etti. Kipi sınır kapısında başta Müftülerimiz Sayın Ahmet Mete ve Sayın İbrahim Şerif ve değerli eşleri olmak üzere İskeçe ve Gümülcine’den çok sayıda bay ve bayan din görevlileri tarafından çiçeklerle coşkuyla karşılandı. Karşılama töreninde ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Ali Rıza Akıncı da hazır bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez Gümülcine’deki temaslarından sonra, saat 18:30’da Müftülüğümüze teşrif ettiler. Mehmet Görmez Hocamız Müftülükte İskeçe Din Görevlileri eşleriyle beraber büyük coşkuyla karşılandı. Hocamız önce Müftü Efendi ve İskeçe Milletvekili ile bir görüşme gerçekleştirdikten sonra, Mescid-i Atik’te toplanan Ddin Görevlilerimize çok anlamlı mesaj yüklü konuşma yaptı. Müftülüğümüzün ardından İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanımız, Berat Kandili Özel Programının gerçekleşeceği İskeçe’nin tarihi Çınar Camisine gitti. Akşam namazının ardından televizyonlardan canlı olarak verilen Berat Kandili Özel Programı büyük coşkuyla gerçekleşti. İskeçe Müftümüzün ev sahipliğinde Çınar Camisindeki Programa ikibini aşkın soydaşımızın yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Ali Rıza Akıncı, Sofya’dan gelen Bulgaristan Başmüftüsü Hacı Mustafa Aliş ve beraberindeki Bölge Müftüleri, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

Cami çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan soydaşlarla sohbet eden Sayın Mehmet Görmez, hatıra fotoğrafı çekti.

Bu arada, Berat Kandili programına yoğun ilgi nedeniyle camide yer bulamayan cemaatin büyük bölümü Türkiye’den gelen seçkin hocalar tarafından okunan Kur’an’ı ve mevlidi bahçede konulan dev ekrandan izledi.

Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Hocamız ve beraberindeki heyet 2 Haziran Salı günü sabah saatlerinde İskeçe’den ayrıldı. Aynı günde son olarak Dedeağaç bölgesini ziyaret ederek Batı Trakya’daki temaslarını tamamladı ve Türkiye’ye döndü. Dedeağaç ziyaretinde İskeçe ve Gümülcine Müftülerimiz de hazır bulundu.