İSKEÇE ESKİ MÜFTÜSÜ MERHUM MEHMET EMİN AGA’YA ANMA TÖRENİ

10-09-2014

İSKEÇE ESKİ MÜFTÜSÜ MERHUM MEHMET EMİN AGA’YA ANMA TÖRENİ

İskeçe Müftülüğünce 9 Eylül 2015 Çarşamba günü saat 18:00’de vefatının 9. yıl dönümü nedeniyle Merhum İskeçe eski Müftüsü M. Emin Aga için İskeçe Aşağı Mahalle Mezarlığında kabri başında anma töreni düzenlendi.

Anma töreninde okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu’nun duası takip etti. Ardından Merhum Müftümüz Mehmet Emin Ağa’nın Batı Trakya Müslüman Türk Toplumuna olan hizmetlerinden bahsetti. İskeçe’de olmadığı için törende yer bulunamayan Müftümüz Ahmet Mete’nin de selam ve taziyelerini iletti. Ardından ailesi adına oğlu Mustafa Aga da söz alarak katılımcılara teşekkür etti. Daha sonra Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek kısaca M. Emin Aga’nın mücadeleci kişiliğinde bahsetti ve böyle bir kalabalığın gelmiş olması sevindirici diyerek katılımcılara teşekkür etti. Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğundan Muavin Konsolosumuz Murat Ertaş kısa bir selamlama konuşması yaptı ve “...bize anlatıldığı kadarıyla Merhum Müftümüzü iki kelimeyle özetlememiz mümkündür. Kararlılığı ve dik duruşudur. Merhuma Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim. Bu vesileyle Başkonsolosumuz Sayın Ali Rıza Akıncı’nın da selâm ve taziyelerini sunarım.” dedi.

Törene Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsoloslarımız Sayın Murat Ertaş ve Sayın Nurettin Canay Kavuncu, Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanımız Sayın Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Başkanımız Sayın Ahmet Kurt, B. T. Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanımız Ahmet Kara, Belediye ve Eyalet Meclis Üyelerimiz, Evlatları Mustafa ve İrfan Aga, çok sayıda din görevlimiz ve halkımız katıldı. Faziletli Müftümüz Sayın Ahmet Mete Türkiye’de bulunduğu için, törende vekaleten Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu yer aldı.

Merhum Müftümüze Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.