MÜFTÜLERİMİZİN KAYSERİ VE KONYA ZİYARETLERİ

13-12-2015

MÜFTÜLERİMİZİN KAYSERİ VE KONYA ZİYARETLERİ

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, 7 - 10 Aralık 2015 tarihleri arasında, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı’nın davetlisi olarak Kayseri ve Konya’yı ziyaret ettiler.

İlk durakları Kayseri olan Müftülerimiz, Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven’in rehberliğinde bir dizi temaslarda bulundular. Erciyes Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Ertürk’ü, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır’ı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i makamlarında ziyaret ettiler.

Kayseri’nin yerel televizyonu olan TV Kayseri’de bir program yapan Müftülerimiz, Batı Trakya’yı tanıtarak Kayserilileri Batı Trakya’ya davet ettiler.

Kayseri İl Valisi Orhan Düzgün Müftülerimizi Kayseri’de görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Müftülerimiz de, Kayseri’de Kur’an Kursu, kız yurdu, cami ziyaretleri ve Selçuklu Uygarlığı Müzesi’ni gezdiklerini ve çok etkilendiklerini belirterek teşekkürlerini sundular.

İki gününün ardından Konya’ya geçen Müftülerimiz, Konya Müftü Yardımcısı Muharrem Biçer’in rehberliğinde ziyarete Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi ile başladılar. Merkez Müdürü Ahmet Poçanoğlu’nu makamında ziyaret ettikten sonra, Konya Yeni Haber Gazetesi’ne geçip Kon TV de bir söyleşiye katıldılar. Konya İl Valisi Muammer Erol’u ziyaret ettikten sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Müftülerimiz T.C. Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği Hz. Mevlana’nın 742. vuslat yıldönümü etkinliklerine katıldılar. Ayrıca Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’ın Başkanlığında yapılan İlçe Müftüler toplantısında birer konuşma yapan Müftülerimiz, ardından İl Müftülüğü’nü de ziyaret ettiler.

Müftülerimiz, 10 Aralık 2015 Perşembe günü Batı Trakya’ya döndüler.