BATI TRAKYA MÜSLÜMAN TÜRK AZINLIĞI

06-02-2016

BATI TRAKYA MÜSLÜMAN TÜRK AZINLIĞI

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı, her zaman vurguladığımız gibi teröre, insan hakları ihlallerine hiçbir zaman yakınlık duymamış aksine nefretle kınamış ve kınamaya devam edecektir.

Dünyanın sıkıntılar içinde olduğu ve Yunanistan’ın ekonomik krizde olması sebebiyle bölgemizde de bazı sıkıntılar zuhur etmektedir. Karanlık güçler Batı Trakya’da yaşayan azınlık ve çoğunluğunun huzurunu bozmaya çalışmaktadır. Ancak şu bilinmelidir ki bu kargaşalar herkesi etkilemektedir.

28 Ocak 2016 Perşembe akşamı aile dostumuz ve imam olan bir akrabam evime ziyaretime gelmiştir. Ziyaret esnasında yola bir iş için inmiş ve yüzleri maskeli, eldivenli, bu işi iyi bilen, eğitimli kişiler tarafından bir minibüse yakapaşa alınarak, yüzü ve ağzı kapanmış ve çeşitli hakaretlere maruz kalmıştır. Hareket halindeki araba içerisinde şahsıma yönelik hakaretlerden sonra dikkatli olmamı, yaptıklarımdan haberdar olduklarını, beni öldüreceklerini ve evlatlarıma zarar verecekleri şeklinde bir mesaj göndererek imam kardeşimiz darp edilmeden yola bırakılmıştır.

Polise yapılan şikayet neticesinde kameralar kontrol edilmiş ve biz Trakya’nın Bekçileriyiz diyen kişilerin arandığı dile getirilmiştir.

Emniyet müdürü ve Emniyet çalışanlarına teşekkür ederken faillerin yakalanmasını Batı Trakya’da yaşayanlar adına beklediğimizi dile getirmek isterim.

Beş sene önce yakınımda çalışan bir imam tartaklanmış, bu sefer yine yakınımda çalışan bir imam tehdit, hakaretlerle korkutulmuş, bana mesajlar gönderilmiştir. Bu güne kadar açıklamadığımı açıklamakta yarar vardır. Müftülük seçiminden itibaren mektuplarla, yolda sözlü şekilde uyarılar, tehditler aldım, aldırış etmedim. Şimdi de etmiyorum. Korkacak hiçbir çalışmanın içinde olmadım, olmayacağım. Bilmeyenlere şunu da ifade edeyim. Benim ailem Yunanistan için şehit vermiş ailedir. Yunanistan’ı koruyanlar içinde biz kendimizi ispat ettik. Hemde maskeyle, eldivenlerle, plakasız minibüslerle değil, mertçe kanımızı feda ederek gösterdik. Gerektiğinde vatan müdafaası için bundan sonra da feda etmeye de hazırız. Bu uğurda azınlığımızdan birçok şehit verilmiştir. Bu gerçekler ortada iken karanlık işlerle bizleri, Azınlığı ilişkilendirmek çok acımasızca bir iftiradır.

Batı Trakya Müslüman Türküne hizmet eden imamlarımız ve azınlığın seçtiği müftüler tehdit altındadır. Bunu kamuoyuyla paylaşmakta yarar vardır. Bana ve aileme birşey olması halinde de Yunan devletinin sorumlu olacağını vurgulamak isterim.

Hiçbir azınlık mensubumuzun ve hocalarımızın tahriklere kapılmamasını ve vazifesinden feragat etmemelerini tavsiye ediyorum. Allah doğrularla beraberdir.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü