BÖLGEMİZDE HATİM MERASİMLERİ BÜTÜN HIZIYLA DEVAM EDİYOR

11-05-2016

BÖLGEMİZDE HATİM MERASİMLERİ BÜTÜN HIZIYLA DEVAM EDİYOR

8 Mayıs 2016 tarihinde Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Ketenlik ve Dolaphan Kur’an Kurslarının hatim merasimleri büyük coşkuyla gerçekleşti.

7 Mayıs Cumartesi günü sabah saatlerinde önce Dolaphan sonra da Ketenlik’te dualar eşliğinde Kurban kesimi gerçekleşti. Her iki Kurban kesimi merasimine Faziletli Müftümüz Ahmet METE’nin yanı sıra kalabalık cemaat da katıldı.

8 Mayıs Pazar günü gerek Ketenlik, gerekse Dolaphan köylerimizde yapılan hatim törenlerine; Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Ali Rıza Akıncı, Mustafçova Belediye Başkanı Sayın Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ahmet Kurt ve kalabalık cemaat katılmışlardır. Hatim merasimlerinde Müftü Efendi’nin yaptığı konuşmalarda birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, 240 imam yasasının azınlığın dini kimliğine saldırı olduğunu ve dik durmak gerektiğini ifade etmiştir. Ayrıca, çocuklarımızı yarınlara iyi hazırlamak için çok iyi bir şekilde yetiştirmemiz gerektiğini vurgulamışlardır. Hatim Törenlerinde ayrıca Sayın Başkonsolosumuz ve Belediye Başkanımız da birer selâmlama konuşması yaparak hocaları, velileri ve öğrencileri tebrik etmişlerdir.

Hatim merasimlerinin ardından törenlere katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.

7 Mayıs Cumartesi günü Güney Mahalle Kur’an Kursu öğrencileri de dar çerçevede bir hatim töreni gerçekleştirmişlerdir. Coşkulu geçen hatim töreni, köy halkının katılımı yanı sıra, Faziletli Müftümüz Ahmet Mete ile Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza da yer aldılar.