11 Zi'l-ka'de ayirac 21 Haziran ayirac İskeçe/Öğle ayirac İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
1442 Pazartesi 03:39 05:41 13:27 17:27 21:04 22:55

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı

03-06-2016

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak tarih boyunca içinde yaşadığımız devletimize karşı, kanunlar çerçevesinde saygılı davranmış hatta var olma mücadelesinde Hristiyanlarla beraber bu vatanı cephede savunmuştur. Bugüne kadar da devlete karşı ters bir eylemde bulunmamıştır. Azınlığı çoğunlukla karşı karşıya getirmek isteyenler hep başarısız olmuştur.

Son dönemde bazı devlet yetkilileri ve kurumlarınca yapılan yanlışlar bizi rencide etmekte ve endişelendirmektedir. Bu yapılan yanlış uygulamaların düzeltilmesini ve huzur içinde olan bölgemizin sıkıntıya sokulmamasını bekliyor ve ümid ediyoruz.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği resmi olan bir dernektir. Şubelerenin kapatılması antidemokratiktir. Bu tür oyunlar Yunanistan’a yakışmamaktadır. Böyle yanlışların Azınlığı rencide etmekte ve eşitliğin olmadığı izlenimini vermektedir. Şublerin üstündeki yasağın kalkması azınlığın beklentisdir.

Türk – Yunan dostluğunun en yakın olduğu ve sorunları çözümü için masaya yatırıldığı böyle bir dönemde, Devletimizin bizi kucaklamasını ve Azınlık haklarımızı vermesini beklerken, bu yanlışların olması çok manidardır.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü