“VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM ORGANİZASYONU”

17-09-2016

“VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM ORGANİZASYONU”

Sevgili Batı Trakyalı Müslüman Türk Kardeşlerim,
2016 yılı idrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramında yaptığımız ibadetlerin, özellikle kestiğimiz kurbanların kabulünü Cenâb-ı Hak’tan niyâz ederken, birlik ve beraberlik içinde daha nice bayramlara kavuşmayı Rabbim nasip eylesin.

İskeçe Müftülüğü olarak her yıl olduğu gibi bu sene de kurban etlerinin daha çok ihtiyaç sahibi olan kimselere ulaştırmak üzere tertiplediğimiz “VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM ORGANİZASYONU” Allah’ın izniyle elemanlarımızın özverili çalışmaları neticesinde büyük bir başarıyla tamamlandığını sizinle paylaşmak isterim. T. C. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği ve İskeçe Bölgesinden toplanan kurban bedelleri büyük bir sayıya ulaşmıştır.

Bölgemizde 13 ayrı sürü sahibi ve kesim yeri sahipleriyle çalışılmış, böylece hayvan besici kardeşlerimize destek olunmuştur. İskeçe ilinde 650 kurban bu kesim yerlerinde görevlendirdiğimiz hocalarımız tarafından duası yapılarak ve kurbanı bedel olarak veren vekilin ismi okunarak İslâmi şartlara uygun bir şekilde kesilmiş ve toplamda yalnız İskeçe ve adalarda 2450 ihtiyaç sahibi kişiye dağıtılmıştır. Bu yıl göçmenlere ve Selanik Aleksandriya bölgesinde yaşayan soydaş ve din kardeşlerimize da kurban payları gönderilmiştir. Kurban bedellerinin bir kısmı ise Balkan ülkelerindeki İmam – Hatip yurtlarında kesilmesi için gönderilmiştir. Kurban bedellerinden arta kalan para ile Müftülüğümüz bünyasindeki fakir öğrencileri okutma projesine katılarak fakir öğrencilere burs sağlanmaktadır.

Değerli Kardeşlerim,
Bu vesileyle bu kampanyada maddi ve manevi destek veren başta vekâlet veren hayır sahiplerine olmak üzere, müftülüğümüz elemanlarına, kasaplara içten teşekkürlerimi sunar, kurbanlarını bağışlayan kardeşlerimizin kurbanlarının kabulünü Cenâb-ı Hak’tan niyâz ederim. Rabbim hepimizden razı olsun, sağlık, afiyet ve bereketleri eksik etmesin.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü