HUTBE - SORUMLULUK BİLİNCİ

03-07-2019

HUTBE - SORUMLULUK BİLİNCİ

Değerli kardeşlerim,
Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor: "Ey iman edenler! Allah’tan, O’na yaraşır şekilde korkun ve ancak müslümanlar olarak can verin." Âl-i İmran : 102
Hazreti Peygamber (s.a.s.) de şöyle buyurmaktadır: "...Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz. Takva işte budur, buradadır. Sözünü üç defa tekrarladı ve her seferinde eliyle göğsünü gösterdi."

Bu hadis-i şerif, sosyal, ekonomik, ahlaki, siyasi her alanda tavsiyeler içermektedir. Bunlar da, ’’İnsanı, sorumlu hareket etmeye götüren sorumluluk bilinci’’ tarifine ulaştırır.

Gerektiği gibi takvalı olmak... Kuvvetli bir imandan sonra derin bir şuur, uyanık bir anlayış ve Allah’a karşı ciddî bir sorumluluk bilinci. Her bireyin kendine, ailesine, komşu, akraba ve dostlarına, çevresine, dinine, milletine ve insanlığa karşı yetkisi oranında sorumluluğu vardır. İnsan bu sorumlulukları yerine getirdikçe rahatlar, işi kolaylaşır ve mutlu olur. Sorumluluklar terk edildikçe soruna dönüşür, bu da toplumu huzursuz eder.

Aziz soydaşlarım,
Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı millî ve dinî bir azınlıktır. Dinimize sahip çıkmamız gerektiği gibi, milli hasletlerimize de sahip çıkmalıyız. Bu kapsamda hepinizin bildiği gibi önümüzdeki Pazar günü seçimler var. Ülkemiz ve azınlığımız için hayırlı olsun. Bu seçimlerde kullanılan oy pusulası, kağıt olmaktan öte; namustur, geleceğimizdir, camilerimizdir, okulumuzdur. Azınlığı dini ve millî açıdan bitirmek isteyen zihniyetlere ve kişilere oy vermek; "gelin camimizi yıkın, okulumuzu kapatın" demektir. yukarıda izah etmeye çalıştığımız, sorumluk bilinciyle hareket ettiğimiz halinde, Batı Trakya Müslüman Türkleri olarak bu seçim sınavını başarıyla geçer, bizi temsil edecek kendi içimizden olan insanlarımızı milletvekili olarak parlamentoya göndeririz.

Seçimler bizim için bir fırsattır. Bu nedenle bu seçimlerde göstereceğimiz başarı, geleceğimiz için çok önemlidir. Bundan dolayı azınlık olarak şu hususlara dikkat etmemiz gerekir:

* Müslüman Türkler olarak muhakkak gidip oyumuzu kullanalım. Bu hususta eşlerimizi ve yakın çavremizi de kontrol ederek oy kullanmaları için uyaralım.

* Kullanacağımız oya dikkat ederek kendi Müslüman Türk kardeşlerimize verelim. "Oy bir namustur" bilinciyle hareket edelim ve milletvekilsiz kalmamak için bazı karanlık odakların oyunlarına gelmeyelim. Çünkü burada kendi adaylarımız arasında oylarımız bölünüyor. Oylarımızı bilinçsizce kullanırsak milletvekilsiz de kalabiliriz.

Değerli kardeşlerim,
Büyük bir oyunla karşı kaşıya olduğumuzu unutmayalım. Sorumlu ve uyanık davranalım. Unutmayalım ki, bugün bu seçim döneminde oynanan oyunlar, vekilsiz kalmamız içindir. Bu nedenle bu oyunlara gelemeyip milletvekili çıkabilecek Türk adaylarımızı destekleyelim. Temennimiz iki milletvekili ile temsil edilmemizdir.

Rabbim, cumanın bereketinden istifade etmeyi nasip etsin ve seçimleri hayırlara vesile kılsın.