İZMİR GEZİSİ

14-01-2010

İZMİR GEZİSİ

İskeçe Türk Birliği ve İskeçe Müftülüğü öğrencilere yönelik 24 - 28 Aralık 2009 tarihleri arasında İzmir’e kültürel bir gezi düzenlendi.

Müftülüğümüz, Kur’an Kursu öğrencilerini organize ederek geziye iki otubüs ile ciddi bir katkı sağlamıştır. İskeçe Türk Birliği bir otobüs ile geziye katılmıştır.

İzmir gezisine müftülüğümüz adına Ahmet Petlo, Secdat Küçük ve Beyza Kosoğlu görevli olarak katılmışlardır. Üç otobüsün yer aldığı gezi ekibi, 24 Aralık 2009 Perşembe sabahı İskeçe’den ayrılıp akşam saatlerinde konak-lanacakları otele vardılar.

25 Aralık Cuma günü valilik binasına giden ekip, İzmir Vali Yardımcısı sayın Sait Topoğlu ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili sayın Gürsel Öztürk tarafından karşılandı. Yaklaşık birbuçuk saat süren ziyarette ekip kendilerini tanıtarak Batı Trakya hakkında bilgiler verdi. İzmir Vali Yardımcısı sayın Sait Topoğlu da; İTB’nin bu nazik ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, ’yeni yılda dostluk, kardeşlik ve akrabalık bağlarının güçlendirilsin istiyoruz’ şeklinde konuştu. Yapılan görüşmelerden sonra ekip İzmir Saat Kulesi’nin önünde topluca hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğlenden sonra Yamanlar Koleji ve Gazi İlköğretim Okulu ziyaret edildi. Heyet, gezinin ikinci ve üçüncü gününde farklı birçok etkinliklerde yer aldı.

Öğrenciler için hazırlanan proğrama katılan ekip, İskeçe Müftülüğü Kur’an Kursu öğrencilerinden Kevser Abdullah ve Sedef Karabıyıklı’nın okudukları şiirler uzun sure alkışkandı.

28 Aralık 2009 Pazartesi günü sabah saatlerinde İzmir’den hareket eden gezi ekibi akşam saatlerinde İskeçe’ye vardı.