İskeçe’de Hatim Merasimleri Yoğun Geçiyor

05-05-2010

İskeçe’de Hatim Merasimleri Yoğun Geçiyor

İskeçe Müftülüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Kur’an Kursları’nın hatim merasimleri yoğun bir şekilde devam ediyor.

Haftasonu toplam dört hatim merasimi gerçekleştirildi. Aynı günde yapılan bütün hatim merasimi törenlerine katılan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptığı anlamlı konuşmalarında şunları söyledi:

’Çocukların eğitimi bizim için çok büyük önem arzediyor. Bizim çocuklarımız hakikaten zekidir. Zeki olduğu için bunlara en güzel bir şekilde sahip çıkmak zorundayız.’

Bu tür anlam yüklü merasimlerin tertip edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek borcumuzdur. Her yıl geleneksel olarak yapılan hatim merasimlerin çok önemli yönleri vardır. Herşeyden önemlisi Kur’an Kursu ortamlarında çocuklarımız gerek milli ve gerekse dini hasletleriyle yetişmesine vesile oluyor. Bunlar çok önemli ve verimli çalışmalardır. dedi.

Pazar günü yapılan hatim merasimlerinde Mustafçova köyü Bara Mahallesi Kur’an Kursu Öğreticisi Rabia İbrahimko’nun yetiştirdiği 4 öğrenci, Mustafçova köyü Güney Mahallesi Kur’an Kursu Öğreticisi Bahri Molla’nın yetiştirdiği 7 öğrenci, Gökçepınar Köyü Kur’an Kursu Öğreticileri Erkan Azizoğlu, Salih Belço, Salih İmam ve Hasan Canbaz’ın yetiştirdiği 23 öğrenci ve Ilıca Yukarı Mahallesi Kur’an Kursu Öğreticileri Yüksel İmam ve Nihat Muhtarküçük’ün 36 öğrenci için hatim merasimleri tertip edildi.