KETENLİK KÖYÜNDE HATİM COŞKUSU YAŞANDI

22-05-2022

KETENLİK KÖYÜNDE HATİM COŞKUSU YAŞANDI

İskeçe Müftülüğü çatısı altında faaliyet gösteren Ketenlik Kur’an Kursu’nun 22 Mayıs 2022 Pazar günü hatim merasimi büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

21 Mayıs Cumartesi günü Ketenlik köyünde kurban kesim töreni gerçekleşti. Ketenlik kurban kesim törenine İskeçe Müftülüğünü temsilen Vaiz Rıdvan Topçu katıldı. Edilen dualar, çekilen tekbirler eşliğinde kurbanlar kesildi.

Ketenlik köyü hatim töreninde faziletli İskeçe Müftüsü sn. Ahmet Mete’yi, Müftü Yardımcısı sn. Ahmet Hraloğlu temsil etti.

Ketenlik hatim törenine T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nu temsilen Muavin Konsolos Barış Çulha, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Mustafçova Belediyesi ana muhalafet Başkanı ve eski Belediye Başkanı Cemil Kabza, eski Belediye Başkanlarından Mücahit Dükkancı ve muhalefet liste Başkanları Ahmet Kurt ve Önder Meçoğlu katıldılar. İskeçe KINAL Milletvekili Burhan Baran Atina’da parti kongresinde bulunduğundan ötürü İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ketenlik Kur’an Kursu hoca ve talebelerine tebrik mesajlarını iletip katılamayacağını bildirdi.

İskeçe Müftü Yardımcısı sn. Ahmet Hraloğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ‘‘Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Ketenlik Kur’an Kursu’nun hatim törenine katıldım. Başta çocuklarımızı olmak üzere onları yetiştiren hocalarını tebrik ederim. Bu törenin düzenlenmesine sebep olan tüm Ketenlik Müslüman Türk halkından Allah razı olsun. Hayırlı olsun’’ ifadelerine yer verdi.

22 Mayıs 2022 Pazar günü gerçekleşen hatim merasiminde; öğrencilerin Kur’ân tilâveti, şiir ve ilâhiler büyük beğeni kazandı. Hatim töreninin ardından misafirlere pilav ikramı yapıldı.