İskeçe’de Hatim Merasimleri Devam Ediyor

22-05-2010

İskeçe’de Hatim Merasimleri Devam Ediyor

İskeçe Müftülüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Kuran Kursları’nın hatim merasimleri bu hafta da iki ayrı yerde yapıldı.

16 Mayıs Pazar gününde yapılan hatim merasimi törenlerine katılan İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Haraloğlu yaptığı özlü konuşmalarında şunları dile getirdi:

"Bugün güzel bir ortamda sizinle beraber olmanın onur ve sevincini yaşıyorum. Bu manzara karşısında fazla zöze gerek yok. Buradaki tablo bize çok şeyler anlatıyor. Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren bu Kur’an Kurslarımızın önemi çok büyüktür. Önemine binaen bizler de İskeçe’mizin her köşesine bu güzide müesseseleri açmaya gayret ediyoruz. Tabiki en büyük destekçimiz çocuklarımızın anne babaları olarak sizlersiniz. Bu nedenle en büyük teşekkür sizlerindir. Yine bu öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımıza da şükranlarımı sunarım. Bu yavrularımızı da tebrik eder, bundan sonraki hayatlarına da Cenâb-ı Hak’tan üstün başarılar niyâz ederim. Bu güzel etkinliğinize İpsala’daki Toprak Teslim Töreninden dolayı katılamayan Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin de selâmlarını arz ederim." dedi.

Pazar günü yapılan hatim merasimlerinde İskeçe Gazhane Mahallesi Kur’an Kursu Öğreticileri İlahiyatçı Mustafa Trampa ve Fatma Burbun’un yetiştirdiği 11 öğrenci, Kozluca Köyü Kur’an Kursu Öğreticileri İlahiyatçı Mustafa Kamu ve Muhammet Mahmut’un yetiştirdiği 18 öğrenci için hatim merasimleri tertip edildi.