HATİM COŞKUSU DEVAM EDİYOR

14-06-2022

HATİM COŞKUSU DEVAM EDİYOR

12 Haziran 2022 Pazar günü, Müftülüğümüz çatısı altından çalışan Koyunköy, İskeçe Sünne ve Para Mahallesi  Kur’an Kursları’nın hatim merasimleri büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

11 Haziran Cumartesi günü Koyunköy’de kurban kesim töreni gerçekleşti.  Buradaki kurban kesim törenine Müftülüğümüzü temsilen Vaiz Cemali İhtiyar katıldı. Edilen dualar, çekilen tekbirler eşliğinde kurbanlar kesildi.

Pazar günü gerçekleşen hatim törenlerinde Faziletli Müftümüz sn. Ahmet Mete’yi; Sünne Mahallesinde Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu,  Koyunköy’de Din Hizmetleri Şube Müdürümüz Rıdvan Topçu, Para Mahallesinde de Vaiz ve Salıncak İmamı Yılmaz Mahmut temsil ettiler.

Koyunköy ve Sünne Hatim merasimlerine onur konuğu olarak T.C. Gümülcine Başkonsolosu Sayın Murat Ömeroğlu’nun yanı sıra; Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, DEB Partisi Temsilcisi Bahri Belço, Mustafçova Belediyesi’nin sabık Başkanları Mustafa Aga, Mücahit Dükkancı ve Cemil Kabza, Liste Başkanları Ahmet Kurt, Önder Meçoğlu, Gümülcine’den sabık Milletvekili Ahmet Hacıosman, Gümülcine Yassıköy Belediyesi Meclis Üyesi Caner İmam katılırken, yurt dışında bulunan Milletvekili Burhan Baran ve Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin tebrik mesajı göndermişlerdir.  Hatim merasimlerinde halkın ilgisi yoğundu. Öğrencilerimizin sergiledikleri başarılı performans, katılımcıların beğenisini kazanmıştır. Merasim sonunda yapılan selamlama konuşmalarında; milli ve dini hasletlerimize bağlılığın önemine değinildi, birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Ayrıca öğrenciler ve onları yetiştiren hocaları tebrik edildi, merasimlerin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür edildi. Öğle namazına müteakip misafirlere geleneksel etli pilav ikramı edildi.