T.C. DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI YAVUZ SELİM KIRAN MERHUM MÜFTÜMÜZÜN KABRİNİ ZİYARET EDİP AİLESİNE TAZİYELERİNİ SUNDU

24-07-2022

T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 27. yıldönümü vesilesiyle düzenlenecek anma törenine katılmak üzere Batı Trakya’ya geldi.

T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Yavuz Selim Kıran Batı Trakya’yı ziyaret sırasında, merhum İskeçe Müftümüz Ahmet Mete’nin kabrini ziyaret etti. Sayın Bakanı kabristanda; İskeçe Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, İskeçe Müftülüğü din görevlileri, T.C. Atina Büyükelçisi Sayın Burak Özügergin, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe KINAL Milletvekili Burhan Baran’ı temsilen Gürhan Ömeroğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, merhum faziletli İskeçe Müftümüz Ahmet Mete’nin damadı Muhammed Fatih Deli ve kızı Fatma Mete karşıladı. Ardından T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Yavuz Selim Kıran ve beraberindeki heyet, merhum Müftümüz Ahmet Mete’nin ailesini ziyaret edip taziyelerini sundu.

T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Yavuz Selim Kıran, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ‘‘Geçtiğimiz hafta vefat eden, değerli dava ve gönül insanı, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete Hocamızın kabrini ziyaret ederek dua ettik.

Merhum Hocamız hepimizin gönlünde müstesna bir yere sahipti…

Yaptığı hizmetler her zaman hayırla anılacak.

Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Batı Trakya’da akrabalarımızın davasına büyük hizmetler yapan merhum Müftümüz Ahmet Mete’nin ailesine taziye ziyaretinde bulunduk.

Mirası emin ellerde.

Ruhu şad mekanı cennet olsun.’’ ifadelerine yar verdi.