MERHUM MÜFTÜ MEHMET EMİN AGA KABRİ BAŞINDA ANILDI

09-09-2022

MERHUM MÜFTÜ MEHMET EMİN AGA KABRİ BAŞINDA ANILDI

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak arama mücadelesinin sembol isimlerinden, İskeçe seçilmiş Müftüsü Mehmet Emin Aga, ölümünün 16. yılında İskeçe’deki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

İskeçe Müftülüğünce merhum Müftü Mehmet Emin Aga’nın İskeçe Aşağımahalle Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törene T.C. Gümülcine Başkonsolosu sayın Murat Ömeroğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Müslüman Türklerinin bugün İskeçe İli’nin 83 Camiinde seçtiği ve merhum Müftümüz Ahmet Mete’den sonra İskeçe’nin yeni seçilmiş Müftüsü İlâhiyatçı Mustafa Trampa, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı İskeçe Temsilcisi Bahri Belço, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ve muhalefet liste başkanları ve meclis üyeleri Önder Meçoğlu, Ahmet Kurt ve Cemil Kabza, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Asbaşkanı Hasan Boşnak, Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan’ın yanı sıra, azınlık kurum kuruluşları, aile adına Mustafçova  eski belediye başkanlarından Mustafa Aga ve soydaşlar katıldı.

Anma töreninde hafız Fatih Kocaahmet Kur’an-ı Kerim okudu. Duayı ise Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı. Ardından T.C. Gümülcine Başkonsolosu sayın Murat Ömeroğlu, merhum Müftümüz Ahmet Mete’nin Yardımcısı ve bugüne kadar İskeçe Müftü Vekillliği görevini sürdüren Ahmet Hraloğlu, yeni Müftümüz Mustafa Trampa, merhum Müftü Aga’nın oğlu ve Mustafçova eski belediye başkanlarından Mustafa Aga merhum Müftü Aga’nın yaşamı boyunca verdiği mücadeleyle ilgili konuşmalar yapıp kendisini hayırla yad ettiler.