İSKEÇE’DE ÜZERİNDE ’KUR’AN-I KERİM’ YAZILI FUTBOL TOPU BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

14-10-2022

İSKEÇE’DE ÜZERİNDE ’KUR’AN-I KERİM’ YAZILI FUTBOL TOPU BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Bir oyuncak mağazasında satılan üzerinde Arapça “Kur’an-ı Kerim” yazılı futbol toplarının satılması İskeçe’deki Türk azınlık arasında tepkiye neden oldu. Topun fotoğrafı soydaşlar arasında paylaşılınca konu boyut kazandı.

Bunun üzerine İskeçe Müftülüğü harekete geçti. İskeçe Müftümüz Mustafa Trampa’nın talimatı üzerine görevlendirilen bir avukat söz konusu mağazayla iletişime geçti.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan Müftümüz Mustafa Trampa şunları söyledi: “Bir futbol topunun üzerinde ‘Kur’an-ı Kerim’ yazması ve bunun satılıyor olması hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu bilgi bize gelir gelmez biz harekete geçtik. Avukat aracılığıyla söz konusu mağazayla iletişim kuruldu. Olayın vahameti kendilerine aktarıldı. Bunun Müslüman Türk toplumu için bir hakaret olduğu ve son derece yanlış olduğunu izah ettik. Bizim talebimiz bu futbol topunun hem İskeçe’deki mağazadan hem diğer mağazalardan çekilmesi ve satışının durdurulması. Ümit ediyorum ki sorumlu kişiler duyarlılık gösterecekler ve gerekeni yapacaklardır. Buna benzer durumların da tekrarlanmaması gerektiğini vurgulamak istiyorum.”

Olay üzerine İskeçeli bazı soydaşların mağazayla iletişime geçip futbol topunun satıştan çekilmesini talep ettiği bildirildi.