Tepkiler sonuç verdi, ‘Kur’an-ı Kerim’ yazılı topların satışı durduruldu

14-10-2022

Tepkiler sonuç verdi, ‘Kur’an-ı Kerim’ yazılı topların satışı durduruldu

İskeçe’deki bir mağazada üzerinde “Kur’an-ı Kerim” yazılı futbol topuyla ilgili olaya tepkiler sonuç verdi. Üretici firma üzerinde Arapça “Kur’an-ı Kerim” yazılı söz konusu futbol toplarının satışının durdurulduğunu açıkladı.

Olay üzerine Müftümüz Mustafa Trampa avukat aracılığıyla firmayla iletişime geçmiş bazı soydaşlar da mağazaya şikayette bulunmuştu.

Olayın GÜNDEM gazetesinde yayınlanmasından sonra gazetemizle iletişime geçen firma yetkilileri topların geri çekildiğini açıkladı. Firma daha sonra basın bülteni yayımladı.

Atina merkezli Star firması konuyla açıklamasında, 35/859 seri numaralı deri futbol topu üzerinde bazı vatandaşların dini inançlarıyla ilgili ögeler içeren resim nedeniyle ürünün piyasadan çekildiğini belirtti. Firma, söz konusu olayın hatalı tercüme nedeniyle yanlışlıkla yaşandığına dikkat çekti.