EDİRNE VALİSİ HÜSEYİN KÜRŞAT KIRBIYIK VE BERABERİNDEKİ HEYET İSKEÇE MÜFTÜSÜ MUSTAFA TRAMPA’YA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİLER

02-11-2022

Edirne Valisi Sayın Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile Edirne Müftüsü Alettin Bozkurt, Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Trakya Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık ile İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili’den oluşan heyet, 2 Kasım 2022 tarihinde İskeçe temasları esnasında ilk olarak merhum Müftümüz Ahmet Mete’yi İskeçe Aşağı Mahalle Kabristanı’nda ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim okudular, dualar ettiler. Batı Trakya İskeçe ve Gümülcine temasları sırasında Edirne Valisi ve beraberindeki heyete, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Sayın Murat Ömeroğlu ve Muavin Konsolos Barış Çulha eşlik ettiler. Ardından, Edirne Valisi ve beraberindeki heyet Müftümüz Mustafa Trampa’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Edirne Valisi Sayın H. Kürşat Kırbıyık Müftümüz Mustafa Trampa’ya hediye takdiminde bulundu. Müftümüz Mustafa Trampa da Sayın Vali ve Edirne’den gelen heyete ’’İskeçe Cami ve Mescitleri’’ adlı kitabı hediye etti.

Bilahare, Müftümüz Mustafa Trampa Edirne Valisi Sayın Hüseyin Kürşat Karabıyık onuruna yemek verdi. Yemekte Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile Batı Trakya Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı ve İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu hazır bulundular.