BASIN AÇIKLAMASI-ATİNA’DA BAYRAM NAMAZI

24-11-2010

BASIN AÇIKLAMASI-ATİNA’DA BAYRAM NAMAZI

Ülkemiz Yunanistan’ın cami bulunmayan başkenti Atina’da binlerce Müslüman, bayram namazını kentin çeşitli meydanlarında toplanarak kıldı.

Müslümanların, Atina ile Pire kentlerini kapsayan Atika bölgesinin yaklaşık 15 farklı noktasında bir araya gelmeleri, ibadet etmeleri ve ayrılışları boyunca, aşırı sağcı gruplar tarafından rahatsız edilmemeleri için polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Atiki Meydanı’nda toplanan aşırı sağcı "Altın Şafak" örgütü üyeleri, göçmen karşıtı bir gösteri düzenlerken, meydanın çevresindeki bazı apartmanlardan Bayram namazını kılan müslümanlara yumurta atıldığı gözlendi. Yüzbinlerce müslümanın yaşadığı başkent Atina’da, bir yandan caminin yapılmaması bir yandan da yılda iki kez bayram namazlarını zorunlu olarak meydanlarda kılmak isteyen müslümanlara ibadet halindeyken rahatsız edilmeleri hiçbir dini inanç ilkesine uymadığı ve yapılan müdahalenin dini özgürlükleri ihlal ettiğini vurgulamak isteriz.
Ülkemizi zor duruma bırakan bu tür gayri insani davranışları esefle kınıyor, sözkonusu olayın bir daha yaşanmaması için en kısa zamanda caminin inşa edilmesi kaçınılmaz bir durumdur.

Hatırlanacağı üzere, başkent Atina’da ibadetlerini mescide dönüştürülen garaj ve bodrum katı benzeri yerlerde yapan göçmenlere geçen aylarda çeşitli saldırılar düzenlenmişti.

B.T.T.A. Danışma Kurulu Başkanı
ve İskeçe Müftüsü