SUUDİ ARABİSTAN KRAL’NIN DAVETLİSİ OLAN HACILARIMIZ DÖNDÜ

24-11-2010

SUUDİ ARABİSTAN KRAL’NIN DAVETLİSİ OLAN HACILARIMIZ DÖNDÜ

Suudi Arabistan Kralı Sayın Abdullah Bin Abdülaziz’in ilk kez Gümülcine ve İskeçe Seçilmiş Müftülükler vasıtasıyla Batı Trakya’dan davet ettiği ve 10 Kasım 2010 tarihinde hac farizalarını ifa etmek üzere kutsal topraklara giden hacılarımız 20 Kasım 2010 tarihinde geri döndü. İskçe’den 8, Gümülcine’den de 7 kişinin katıldığı bu kutsal yolculuğunda, Suudi Arabistan yetkililerinin kendilerine tahsis ettiği ulaşım, barınma ve diğer ihtiyaçlar hiç bir sorun yaşamadan hac ibadetini yerine getirmişlerdir.

Bilindiği gibi Suudi Arabistan Kralı her yıl İslâm Ülkelerinden ve Müslüman Topluluklarından binlerce kişiyi davet ederek hac farizasını yapmalarını sağlamaktadır. Bu yıl ilk kez Gümülcine ve İskeçe Seçilmiş Müftülüklerinden de davet gelmesi, Batı Trakya Müslüman Türkleri arasında memnuniyetle karşılandı. Bu vesileyle başta Suudi Arabistan Kralı Sayın Abdullah Bin Abdülaziz olmak üzere tüm Suudi Arabistan yetkililerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Ayrıca yeni dönen hacılarımıza da hoş geldiniz der, haclarını kabul edilmiş haclardan olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederiz.