T.C. GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSU AYKUT ÜNAL GÖREVİNE BAŞLADI

15-12-2022

T.C. GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSU AYKUT ÜNAL GÖREVİNE BAŞLADI

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal yeni görevine başladı.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görev yapan Murat Ömeroğlu’ndan boşalan Başkonsolosluk görevine atanan yeni Başkonsolos Aykut Ünal 15 Aralık Perşembe günü itibarıyla görevine başladı.

Başkonsolos Ünal yeni göreve başlamasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“15 Aralık 2022 tarihi itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu olarak görevime başlamış bulunuyorum.

1924 yılından bu yana faaliyet gösteren, Meriç, Rodop, İskeçe, Drama ve Kavala illeri ile Kavala iline bağlı Taşoz ve Meriç iline bağlı Semadirek adalarını, Yunanistan bölgesel idari yapılanmasına göre Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi’nin tamamını kapsayan ve görev bölgesinde yoğun bir soydaş nüfusunun yaşadığı Başkonsolosluğumuzda görev yapmanın heyecanını ve gururunu çalışma arkadaşlarımla birlikte yaşıyoruz.

Başkonsolosluğumuzun hizmetleri ile faaliyetlerine ilişkin beklentilerinizi, görüşlerinizi ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızın faydalı olacağına inanıyor, sizleri duyurularımıza erişebilmeniz ve faaliyetlerimiz hakkında bilgi edinebilmeniz için internet sitemiz ile sosyal medya hesaplarımızı takibe davet ediyoruz.

E-posta adresimiz consulate.komotini@mfa.gov.tr ve mesai saatleri (09:00-17:00) süresince +30 25310 834 20-21 numaralı telefonumuz üzerinden; mesai saatleri dışında ve resmi tatil günlerinde acil durumlarda 0030 694 277 93 33numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. Dışişleri Bakanlığımızın Konsolosluk Çağrı Merkezi (+90 312 292 29 29) de daima hizmetinizdedir.”

Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyor, şahsım ve tüm çalışma arkadaşlarım adına en iyi dileklerimizi sunuyorum.”

AYKUT ÜNAL KİMDİR?

Türkiye’nin yeni Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, 1983 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.

2005 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan Ünal, yüksel lisansını da Avrupa Politikaları üzerine KU Leuven’de (Belçika) yaptı.

Evli olan Ünal İngilizce biliyor.

BULUNDUĞU MEMURİYETLER:
Aralık 2007-Mayıs 2008: Dışişleri Bakanlığı Eğitim Merkezi Başkanlığı - Aday Meslek Memuru

Mayıs 2008-Mayıs 2009: Güney Asya Genel Müdür Yardımcılığı - Aday Meslek Memuru

Mayıs-Ekim 2009: Askerlik Hizmeti

Ekim 2009: Orta Doğu Genel Müdür Yardımcılığı - Aday Meslek Memuru

Kasım 2009-Temmuz 2011: T.C. Şam Büyükelçiliği - Üçüncü Katip, İkinci Katip

Temmuz 2011-Ekim 2014: T.C. Moskova Büyükelçiliği - İkinci Katip, Başkatip

Ekim 2014-Şubat 2017: İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı - Başkatip, Şube Müdürü

Şubat 2017-Eylül 2020: T.C. Madrid Büyükelçiliği - Müsteşar

Eylül 2020-Aralık 2022: Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcılığı - Şube Müdürü, Daire Başkanı