29 OCAK MİLLİ DİRENİŞ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA İZMİT’TE MERHUM MÜFTÜMÜZ AHMET METE’NİN ANISINA İNŞA EDİLEN HAYRATIN AÇILIŞI YAPILDI

29-01-2023

Türkiye’de yaşayan Batı Trakya Türklerinin çatı kuruluşu olan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla 29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü nedeniyle 29 Ocak 2023 Pazar günü ‘29 Ocak Etkinliği’ düzenlendi.

29 Ocak Milli Direniş Etkinliğ’ne Müftümüz Mustafa Trampa’yı  Müftülüğümüzn Personel Şube Müdürü İlahiyatçı Vaiz Mustafa Kamo temsil etti. Ayrıca, etkinliğe BTTDD Genel Başkanı Hasan Küçük, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı sn. Fatma Kaplan Hürriyet, Merhum Müftümüz Ahmet Mete’nin oğlu Mehmet Mete, kızı Fatma Mete ve eşi Muhammed Fatih Deli ile torunu Yusuf Tayyip Delive İzmitte faaliyet gösteren Balkan Dernekleri’nin kıymetli Başkan ve Yöneticileri de katıldı.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin ve Kocaeli Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 29 Ocak programında protokol konuşmalarının yanı sıra İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu, “35. Yılında 29 Ocakları Anlamak” konulu bir sunum yaptı. Ardından Milli Kimlik Anıtı’na yürüyüş gerçekleştirildi.

İzmit Milli Kimlik ve Direniş Anıtı’nda  tamamlanan programın ardından İzmit Belediyesi tarafından Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde Merhum Müftümüz Ahmet Mete’nin anısına inşa edilen hayratın açılışı yapıldı.