MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA İNHANLI CAMİİ’NDE MERHUM ALİ SALİHOĞLU’NUN ANISINA OKUTULAN MEVLİD’E KATILDI

10-03-2023

MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA İNHANLI CAMİİ’NDE MERHUM ALİ SALİHOĞLU’NUN ANISINA OKUTULAN MEVLİD’E  KATILDI

Müftümüz Mustafa Trampa, Kırköy Kültür ve Eğitim Derneği Ova Kadınlar Kolu’nun İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve DEB Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ali Salioğlu için 10 Mart Cuma günü İskeçe’nin İnhanlı köy Camii’nde düzenlediği Mevlid törenine katıldı. Müftümüz Trampa’ya, Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu eşlik etti.

Geçen ocak ayında genç yaşta hayata veda eden Ali Salihoğlu’nun ikamet ettiği İnhanlı köyündeki Mevlid’e katılan misafirler Kırköy Derneği Ova Kadınlar Kolu Başkanı Fatma Saliemin, İTB Asbaşkanı Sevil Şerifoğlu ve Ali Salihoğlu’nun ailesi tarafından karşılandı.

Müftümüz Mustafa Trampa cuma namazı öncesi verdiği vaazda, toplum yararına çalışmanın ve gönüllü olarak katkı sağlamanın önemine değinerek, Ali Salihoğlu’nun bu anlamda örnek bir insan olduğunu söyledi.

Cuma namazı sonrasında konuklara yemek ikram edildi. Daha sonra İskeçe Müftülüğüne bağlı ova bölgesi din görevlileri Mevlid ve ilahiler okudu.

Müftümüz Trampa’nın yaptığı duadan sonra ise konuşmalara geçildi. Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Ali Salihoğlu’nun İskeçeli soydaşları bir kez daha bir araya getirdiğini vurguladı. Baltacı, “Ali, gerçekten unutulacak bir insan değildi. Vefat etmeden önce İskeçe Hastanesinde defalarca konuştuk, dertleştik. Kendisini bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum.” dedi.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu da konuşmasında, sadece derneğin bir yöneticisini değil, gönlü Batı Trakya Türk toplumu için, köyü ve bölgesi için çarpan çok değerli bir insanı kaybettiklerini söyledi. Ahmetoğlu, “Genç yaşına rağmen her zaman toplum meseleleriyle uğraşan ve adeta bu anlamda bir dava adamı olan Ali kardeşimiz, Batı Trakya Türklerinin davasının yıl dönümü olan 29 Ocak’ta vefat etti. Mekanı cennet olsun. Onu unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Müftümüz Mustafa Trampa, Ali Salihoğlu’nun genç yaşta vefat etmesine rağmen ardında çok ciddi bir miras bıraktığını söyledi. Müftümüz Trampa, “Bu miras nedir diye soran olursa, bu miras geride bıraktığı insanların, bizlerin sevgisidir. Onu hayırla anıyor olmamızdır. Ali kolay kolay unutulacak bir insan değildi. Ona verdiğimiz bir sözü yerine getirmek adına bir aksilik olmazsa Ramazan ayının ilk iftarını da yine burada İnhanlı köyünde vereceğiz. Bugünkü etkinliğe katılan ve emeği geçen herkese teşekkürler.” diye konuştu.

İnhanlı köyündeki Mevlid’e katılanlar arasında DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Ova Bölgesi Kardeşlik Derneği Başkanı Ömer Muzafferoğlu, Topiros Belediye Meclis Üyesi Cem Salihoğlu,BAKEŞ Genel Müdür Yardımcısı Kerem Abdurahimoğlu, Ali Salihoğlu’nun dost ve akrabaları ve ova bölgesinden soydaşlar yer aldı.