RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİ ARASINDA ’’İBN SİNA’’ TİYATROSU YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

10-04-2023

RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİ ARASINDA ’’İBN SİNA’’ TİYATROSU YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Müftümüz Mustafa Trampa’nın öncülüğünde İskeçe Merkez, Ova, Yaka ve Balkan bölgelerinde yaşayan çocuklarımız için ‘Çocuk Müftülük’ kuruldu.

Çocuk Müftülük Koordinatörlüğü’nde İskeçe Müftülüğü Eğitim Şube Müdürü Din Eğitimi Doktorantı Sezin Azizoğlu yer almaktadır.

Çocuk Müftülük kapsamında; İskeçe Merkez, Ova, Yaka ve Balkan bölgesi çocuklar belirli zamanlarda farklı atölyelerde buluşuyorlar.

Bu doğrultuda, Din Eğitimcisi Hamdiye Bekir ve Şahin Kur’an Kursu çocuklarından oluşan tiyatro grubu, Ramazan ayı boyunca Çocuk ve Gençlere yönelik yapılan iftarlarda ‘‘İbn Sina’’ tiyatro gösterisi yapıyor.

Buna göre, Ramazan boyunca büyük bir ilgi gören ‘‘İbn Sina’’ adlı tiyatro gösterisi, gelişen bilgi ve teknolojinin sınırları kaldırıp, adeta küçük bir köye dönüştürdüğü bir dünyada yaşamak zorunda kalan, bizlere Allah’ın emaneti ve geleceğimiz olan günümüz çocuklarına farkındalık kazandırarak manevi ve milli değerlerimizi hatırlatmaktadır.

İskeçe ilimizde dolu dolu geçen Ramazan ayında, ‘‘İbn Sina’’ tiyatro gösterisi; 24 Mart Cuma Şahin, 2 Nisan Pazar Mustafçova ve 9 Nisan Pazar Ketenlik Çocuk ve Gençlik iftarlarında soydaşlarımızla buluştu.

Çocuk Müftülük kapsamında, Şahin Kur’an Kursu çocuklarından oluşan ‘‘İbn Sina’’ tiyatro gösterisi 14 Nisan Cuma ve 16 Nisan Pazar Beyköy’de yapılacaktır.