İSKEÇE VE GÜMÜLCİNE MÜFTÜLERİMİZ KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ AÇILIŞ MERASİMİNE KATILDILAR

20-04-2011

İskeçe ve Gümülcine Müftülerimiz Sayın Ahmet Mete ve Sayın İbrahim Şerif, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez’in davetlisi olarak, 14 Nisan 2011 Perşembe akşamı T. C. Diyanet İşleri Başkanlığının İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlediği kutlu doğum haftası açılış gecesine katıldılar. Bu açılışa Batı Trakya’dan katılan Müftülerimizin yanı sıra, Karadağ, Bulgaristan ve Romanya Başmüfteleri de yer aldı.

Açılış törenlerinde ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, Anamuhalefet Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, siyasiler ve yoğun bir halk topluluğu yer aldı. Okunan Kur’an-ı Kerim, ilâhiler ve selâmlama konuşmalarıyla çok coşkulu anlar yaşandı.

Törenin ardından sahnede toplu fotoğraf çekildi. Bu arada İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Sayın Başbakanımıza Batı Trakyainın selâmlarını iletti ve önümüzdeki seçimlerde başarı dileklerini sundu. Sayın Başbakan da Batı Trakya Türkleri’ne selâmlar gönderdi.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez, Devlet Bakanı Sayın Bülent Arınç ve eski Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Bardakoğlu’nun da Batı Trakya Türklerine selâmlarını ilettiler.