İskeçe Müftüsü Ahmet METE, Yargılandığı Davada Beraat Etti

04-11-2009

İskeçe Müftüsü Ahmet METE, Yargılandığı Davada Beraat Etti

İskeçe Müftülüğü’nün yanıbaşında bulunan, 150 senelik olduğu tahmin edilen müezzin lojmanının çatısını değiştirmek üzere yapılan çalışmalar bitmeden 10 gün yağmur yağmış ve lojman oturulamaz hale gelmiştir. Bunun üzerine İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yağan yağmurun neticesinde oluşan yıkıntıların ve döküntülerin temizlenmesi çalışmalarını başlatır. Temizlik çalışmalarının yapıldığı esnada Yunan basını tarafından sözkonusu mekanda minare yapılıyor yaygarası koparılınca, çalışma yapılan yer teftiş edilir ve neticesinde Müftü METE’ye mahkeme açılır.

Açılan dava 8 Şubat 2008 tarihinde İskeçe Tek Hakimli Bidayet Mahkemesi’nde görüşülür ve Müftü METE, 8 ay hapis, 5000 euro para cezasına çarptırılır. Mahkeme kararı Av. Ramadan NİZAM tarafından istinafa götürülür.

İstinaf edilen karar, 10 Mart 2009 tarihinde İskeçe Üç Hakimli Ceza Mahkemesi tarafından görüşülür. Mahkeme savcının talebi doğrultusunda İskeçe İskan Müdürlüğü’nden sözkonusu yerin analizi yapılması için talepte bulunur. Bunun üzerinde dava tekrar 3 Kasım 2009 tarihinde ertelenir.

3 Kasım 2009 tarihinde görüşülen dava İskeçe Müftüsü Ahmet METE’nin beraat etmesiyle son buldu.