“BALKAN KOLUNDA KADIN OLMAK “PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

30-06-2022

“BALKAN KOLUNDA KADIN OLMAK “PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

İskeçe Müftülüğü ile Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin birlikte yürüttüğü “Balkan Kolunda Kadın Olmak“ projesi 25 - 27 Haziran 2022 tarihleri arasında Bursa’ya kültür gezisi düzenledi. Osman Gazi Belediye Başkanı sn. Mustafa DÜNDAR’ın misafiri olarak Bursa’ya giden kadınlar, 25 Haziran Cumartesi günü, Bursa 1326 Fetih Müzesi Konferans Salonunda uzman Aile Danışmanı Hatice Kübra TONGAR ve Pedagog, Aile terapisti, Yazar Yaşar KURU ile eğitim seminerinde buluştu.

26 Haziran Pazartesi günü; rehber eşliğinde Bursa’da bulunan tarihi mekanlar, türbeler, camiler ve Cumalıkızık köyü ziyaret edildi. 27 Haziran Pazartesi günü ise heyet Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR ile bir görüşme gerçekleştirdi. KARABAYIR’a İskeçe bölgesinde yürütülen ve Bursa’daki kültürel gezi ile kapanışı gerçekleşecek olan proje hakkında bilgi verildi. Projenin  önemine vurgu yapan  İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR , İslâm’ın aile huzuruna ve kadına verdiği değeri Hazreti Peygamber’in hayatından örneklerle hatırlattı. Projenin devamı için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade eden KARABAYIR, Bursa-İskeçe arasında gönül köprüleri kurulduğuna değinerek ortak çalışmalar için birliktelik mesajı verdi. Görüşmenin akabinde ise Müftülük tarafından katılımcılara kitaplar hediye edildi. Proje kapsamında 58 bayandan oluşan heyet, Bursa’nın meşhur çarşısını da ziyaret etti. Aynı günün akşamında Yunanistan’a dönmek üzere yola çıkan kadınlar gerçekleşen kültürel geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.